heirvonen_beogradPOSLE 14 GODINA 43. SRBIJA RELI STARTUJE U BEOGRADU

Hirvonen zove gledaoce

 

Posle gotovo decenije i po duge pauze start i cilj, našeg najstarijeg takmičenje auto sporta 43. Srbija relija, biće u Beogradu. Tim povodom u prostorijama AMS Srbije upriličena je zvanična najava u prisustvu Mike Hirvonena aktuelnog vice šampiona sveta u reli sportu.

– Posle 14 godina pauze, start i cilj 43. Srbija relija biće u Beogradu. Glavni grad Srbije po logici stvari, predodređen je za domaćina jedne ovako velike manifestacije. Najveći centar na Balkanu ima snagu da privuče medijsku pažnju i okolnih zemalja. Posebna nam je čast i zadovoljstvo što će ove godine voziti i Miko Hirvonen, svetski vice šampion – rekao je Aleksandar Nikačević prvi čovek AMS Srbije.

Povezana vest:  MOTO GP, Stoner stigao do treće ovosezonske pobede

Veliko interesovanje koje u okruženju vlada za 43. Srbija reli definitivno treba iskoristiti, jer ovakva prilika ne ukazuje se svake godine.

– Hvala Hirvonenu, koji je učestvovanjem na reliju pobudio veliko interesovanje, kako kod medijskih kuća u okruženju, tako i kod publike koja zna da prepozna veliki događaj – rekao je kratko Momčilo Milojković direktor relija.

Profesionalac u svakom smislu mladi Finac, iskoristio je priliku da pozove publiku da u što većem broju dođe prvog dana na Divčibare, a drugog na Avalu, Košutnjak i Lisoviće i uživa kako u njihovoj, tako i u majstorijama preostalih posada.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel najbrži na drugom treningu u Singapuru

– Mnogo toga sam video, ali ovako gostoprimstvo nigde, u to ime hvala ljudima koji su me pozvali. Vaš reli iskoristićemo kao ozbiljan test za predstojeći takmičenje svetskog šampionata koje se vozi u Bugarskoj. Prijatno sam iznenađen brzinskim ispitima i mogu reći da su brzi, sa puno neravnina i mestimično klizavi, ali verujem da ćemo se snaći – reči su Mike Hirvonena.

Povezana vest:  FORMULA 1, Maldano drugi vozač Vilijamsa

Da li će vaš domaćin Srđan Petrović na kraju takmičenja biti brži od vas?

– Videćemo da li ću pobediti mog domaćina Petrovića. Verujem da će Srđan biti brz, ali mi se ipak ovde samo spremamo za Bugarsku.

Ceremonijalni start 43. Srbije relija zakazan je za petak u 18.01 časova ispred Skupštine grada. Prvog dana u subotu vozese  brzinski ispiti na Divčibarama, a u nedelju Avala, Košutnjak i Lisovići, posle čega će svi takmičari na istom mestu sa koga su startovali u petak, proći ciljnu rampu u 18.30 časova.