Sezona evropskog brdskog šampionata završena je na trci u Buzetu u Hrvatskoj na kojoj je Nikola Miljković postao šampion Evrope. Mitsubiši lanser evo 9 sa 420 konjskih snaga popeo je srpskog šampiona na sam vrh Evrope.

6. novembra našem petostrukom šampionu Srbije dodeljena je i titula šampiona Evrope u Oviedu u Španiji.

Na dalek put do Ovieda Miljković se uputio sa porodicom, gde su ga dočekali njegovi navijači, mladi ljudi koji su bili oduševljeni Nikolinom vožnjom i od kojih na trci Subida Internacional al Fito dobio nadimak El Loco.

Povezana vest:  FORMULA 1, Ako Šumaher reši da ponovo ode, Zutil zauzima njegovo mesto u Mercedesu

Subotnji dan je proveo u druženju sa ekipom, dok je veče proveo na svečanoj ceremoniji uz rame Simona Fađiolija, šampiona kategorije 2, gde je Nikoli uručeno priznanje za najuspešnijeg vozača EHC-a i od strane FIA organizacije dodeljena titula šampiona Evrope. Naš šampion je imao jedinstvenu priliku da van staze popriča sa kolegama iz Austrije, Češke, Slovačke, Italije, da se podsete kako je protekla sezona, kakvi su planovi ostalih pošto je ovo Nikolin oproštaj od brdskih staza. Svi od reda su našem vozaču poželeli još lepši i uspešniji nastavak karijere, jer su želje i planovi Tempo racing team-a sada okrenuti ka kružnim stazama.

Povezana vest:  MOTO GP, Stoner slavio u prvoj trci sezone