karting_plumraceKARTING, POČELA LETNJA TIMSKA LIGA AMATERA

Vreli asfalt prestonički

 

Sa olovno sivim, olujnim oblacima, koji su već postali beogradska svakodnevica, pod pokroviteljstvom Kopi Centra „TAŠ“,održan je prvi takmičarski dan LTL(Letnje timske lige) karting amatera.

U drugoj sezoni takmičenja koje služi da se prekrati vreme tokom najtoplijeg godišnjeg doba, učešče je uzelo pet timova. Na otvaranju najbolji su bili, sa po jednom pol pozicijom, pobedom i drugim mestom, takmičari tima sponzora takmičenja Kopi Centra „TAŠ“ – Marko Šolić i Nebojša Prokić, aktuelni šampioni i branioci titule.

Povezana vest:  MOTO GP, Pobeda Lorenca za rekord

Gotovo sa istim učinkom, samo sa jednim bodom manje, u stopu ih prate takmičari koji brane boje tima AutoMotoTrke.net – Milan Markov i Miloš Nestorović, inače aktuelni šampioni KAL(Karting amaterske lige) i prvi pretendenti na preuzimanje titule najboljih u LTL.

Tokom prvog takmičarskog dana publika je mogla da uživa u korektnim preticanjima, nekolicina izletanja i naravno fer plej vožnja koja karakteriše ovo takmičenje od njenog osnivanja. Bodovni saldo posle prvog takmičarskog dana obećava „vruće leto“ našim kartingašima.

Povezana vest:  Sebastian Ogier slavio i u poslednjoj trci sezone

Ko će ove godine poneti laskavu titulu i epitet najboljeg u paklenim uslovima vrućeg asfalta, biće poznato posle pet takmičarskih dana, koliko je još programom takmičenja predviđeno. Naredni takmičarski dan predviđen je već za nedelju dana, na istom mestu i u isto vreme (četvrtak 8.jul 18.30h, kartodrom Ada Huja).

U međuvremenu, u nedelju 4.7. od 16h na Autokomerc karting centru, biće održan poslednji takmičarski dan u prolećnom delu Karting amaterske lige Beograda i poslednju takmičarski dan KAL Junior takmičenja, nakon čega sledi dvomesečna letnja pauza šampionata KAL.

Povezana vest:  FORMULA 1, Doček svetskog prvaka -ludo slavlje u Fetelovom Hepenhajmu