kosutnjak_reli_2010_1NASTAVAK BRDSKOG ŠAMPIONATA U SEPTEMBRU

Dupli program u Negotinu

 

Na zahtev ASK G.A.G.A. rejsing tima iz Beograda, Upravni Odbor SAKSS (Sportskog auto karting saveza Srbije), doneo je odluku da se prvog vikenda septembra na stazi Bukovo, iznad Negotina voze dve trke. Prva za nacionalni šampionat bila bi na programu u subotu 4. septembra, odmah po završetku zvaničnih treninga, a druga sutradan u nedelju 5. septembra, koja će biti bodovana i za CEZ(Centralno evropsku zonu).

Povezana vest:  Pobeda Dušana Borkovića u Francuskoj

Posle prve trke u Srbiji na brdu u Petrovcu na Mlavi, a ujedno treće koja je bodovana za šampionat Srbije na brdskim stazama, usledila je pauza koju je obeležila nepoznanica, šta dalje. Puno se špekulisalo na temu, koliko će još biti održano trka, od šest prijavljenih u kalendaru takmičenja.

Prvi otkaz, blagovremeni, usledio je od organizatora iz Sjenice, koji se po prvi put kandidovao za organizaciju trke, zakazanu za finalnu nedelju jula. Najviše polemike vodilo se povodom trka u organizaciji ASK G.A.G.A. rejsing tima koji je prijavio ček četiri trke iz vikenda u vikend, počev od Negotina, preko Bora, Zaječara i Pirota.

Povezana vest:  Borković u najjačoj klasi Svetskog šampionata

Za Negotina dileme više nema, Bora i Zaječar su stvar prošlosti, dok je Pirot u međuvremenu dobio novi termin 10. oktobar. Potreba da se u jednom vikendu voze dve trke, kod određenog broja poznavaoca prilika u auto sportu, budu sumnju da Pirota, možda neće biti. Kragujevac je još jednom pokazao dobru volju, kada je period za prijavu trka u toku, dok im je sama organizacija još uvek neviđena.

Povezana vest:  BORBENI BORKOVIĆ UPRKOS PROBLEMIMA PRUŽIO MAKSIMUM U OŠERSLEBENU