NAJBOLJIM KARTINGAŠIMA I AUTOMOBILISTIMA PRIZNANJA

Dijamantski Vitomir Cvetić

 

Najblistavije odličje Sportskog auto moto saveza Srbije, Zlatnu kacigu sa dijamantom za 2009 godinu, zaslužio je, Vitomir Cvetić Susi. Prema Pravilniku, za dijamant neophodno je imati u vlasništvu tri Zlatne kacige, koje je ovaj majstor volana u starom dobrom golfu „jedinici“, marljivo tokom predhodnih sezona osvajao. „Samo“ Zlatne kacige osvojili su: Dragan Filipović, Nebojša Atanacković, Vitomir Cvetić, Aleksandar Vidosavljević i Dejan Stojić.

Čast da prvi dobiju zaslužena priznanja iz ruku sportskih radnika i sponzora Saveza, imali su predstavnici kartinga, osnove škole sportske vožnje. Pored vesele dečice, koja su uvek raspoložena za šalu i u svečanom trenutku, laskava priznanja dobili su i stariji takmičari, iskreni ljubitelji sporta brzina. Zlatne medalje: klasa 1. Aleksa radojković, klasa 2. Luka Stojanović, klasa 3. Petar Janjić, klasa 4. Bojan Erman, klasa 5. Dragan Filipović.

Povezana vest:  OVOLIKA REKLAMA SRBIJE MOGUĆA JE SAMO NA AUTO TRKAMA: Dušan Borković razvio džinovsku zastavu i oduševio navijače

Posle kartingaša na red su došli i brđani. Počev od bronzanih, preko srebrnih do zlatnih odličja, po klasama strpljivo su čekali na red, majstori volana sa brdskih staza da se sa ponosom fotografišu, za uspomenu i dugo sećanje. U zavisnosti, od značaja metala u Mendeljejevom periodnom sitemu elemenata, toliko je bilo i radovanje, kod slavodobitnika. Zlatne medalje: klasa 1. Saša Janković, klasa 2. Darko Božilović, klasa 3. Radmilo Vojnović, klasa 7. Branko Zirojević, klasa 8. Milutin Milić, klasa 10. Aleksandar Vidosavljević, klasa 11. Nebojša Atanacković.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel nagovestio propuštanje Vebera, šefovi puštaju vozače da se sami dogovore!

Najzahtevnija disciplina auto sporta, reli, bila je sledeća na redu, počev od suvozača, preko vozača do najboljih u plasmanu klubova i sponzora. Kako su se jesenas gubili u Čajetini prilikom ulaska u VK(Vremensku kontrolu), tako u malom broju uspeli da dođu i do Beogradskog sajma po odličja. Zlatne medalje suvozači: klasa 1. Branko Turudić, klasa 2. Vukašin Tomić, klasa 3. Radmil Radivojević, klasa 5. Miloš Popović. Vozači: klasa 1. Branko Dukić, klasa 2. Mile Cvjetičanin, klasa 3. Vladica Rbernović, klasa 5. LJuibiša Čulić.

Najvažniji, vozači sa kružnih staza ostavljeni za kraj, kao svaki dobri šlag na torti. Uz gromoglasne aplauze i ovacije od gotovo svih prisutnih, jedan po jedan od klase 1 do ST (Super turinga) sa neizbežnim osmehom na licu, čestitali su jedni drugima i strpljivo se fotografisali, trpeći teret slave. Zlatne medalje: klasa 1. Miloš Spasojević, klasa 2. Radoslav Vukosavljević, klasa 3. Dejan Stojić, klasa 4. Vojislav Lekić, klasa 5. Pavle Komnenović, klasa 6. Milovan Vesnić.

Povezana vest:  Borković startuje sa 12. pozicije u Moskvi

Zlatne plakete i zahvalnice pojedincima ostavljene su za kraj svečanog proglašnja, koje je kao nikada do sada trajalo rekordnih 60 minuta, a da se niko nije buno da je brzo. Na kraju krajeva, u pitanju je bio tehnički sporta u kojem se meri brzina.