toyota_Avensis Toyotin povratak u sport, Avensis spreman za kružne trke

 

Nakon što su počele da kruže glasine o Toyotinom eventualnom povratku u Svetski reli šampionat, potvrda da se ovaj proizvođač planira aktivnije uključiti u autosport, pored Formule 1, dolazi u najavi modela Avensis koji je pripremljen po specifikacijama za kružne trke u Britanskom šampionatu “touring” automobila.

Kao najavu svog ulaska u prestižni British Touring Car Championship, Toyota je objavila prve precizne skice konceptnog Avensisa Next Generation Touring Car. Prema trenutnim planovima prvi takmičarski primerci će svoje debitantske nastupe u imati na poslednjoj trci ovogodišnje sezone BTC Šampionata.

Povezana vest:  RELI, POSLE LETNJE PAUZE NASTAVAK SVETSKOG ŠAMPIONATA U BUGARSKOJ

Za opsežan razvoj i zahtevnu test fazu takmičarskog Avensisa zadužena je kompanija GPR Motorsport iz Buckinghama, koja je i specijalizovana za pripremu trkačih automobila. S obzirom na to da će od sledeće godine BTC Šampionat dobiti nova pravila koja propisuju specifikacije automobila, GPR Motorsport je unapred dobio automobil koji će pripremiti po novim pravilima.

Povezana vest:  Reli, Jordan, Sebastian Leb najbolji

Kako bi Avensis imao što upečatljiviji debitantski nastup pobrinuće se iskusni vozački as kružnih trka i dvostruki šampiona BTCC-a, Džejms Tompson, a koji će biti za upravljačem Toyote na stazi Brands Hatch 10. oktobra.

Istovremeno, sa uvođenjem Avensisa u kružne trke, Toyota je naglasila da nema nameru potpuno da se uključi u ovaj Šampionat sa svojom fabričkom ekipom, ali da je spremna da ponudi punu podršku ToCA udruženju i ekipama koje nameravaju da takmiče sa ovim automobilom.

Povezana vest:  Borković odustao od trke u Maroku