sumaherFORMULA 1

 

Mercedes dao Šumaheru ultimatum

 

Pre nekoliko godina je Mihael Šumaher bio najbolji vozač Formule 1. Sjajne vožnje, niz rekorda i sedam naslova svetskog prvaka išlo je tomu u prilog.

 

Danas je, u svojoj povratničkoj sezoni u prestižno automobilističko takmičenje, proslavljeni Nemac utopljen u prosečnosti rezultata. Nakon petnaest odrađenih trka u ovogodišnjem kalendaru Šumaher zauzima tek deseto mesto ukupnog poretka s mršavih 46 bodova. Poređenja radi vodeći Mark Veber (Red Bul) sakupio ih je 202.

Povezana vest:  Dušan Borković bez sreće na Hungaroringu

 

Takav loš niz nikako ne zadovoljava čelne ljude MercedesGP-a, aktualne Šumaherove ekipe koja je s njim sklopila trogodišnju saradnju. Nemački Bild piše i da je, upravo zbog toga, najtrofejnim vozaču u istoriji tog sporta dan i ultimatum.

 

Radi se o sledećoj sezoni u kojoj Šumahera očekuje novi pritisak budući da mu je dato do znanja da će, nezavisno o trogodišnjem ugovoru vrednom 63 miliona evra, postati bivši ne počne li da ostvaruje rezultate koji se od njega očekuju.

Povezana vest:  Borković sutra u Belgiji startuje sa poslednje pozicije

 

Svestan što mora da uradi, Šumaher je već precrtao aktualnu sezonu i počeo da se okreće 2011.godini.

 

-Za mene su pripreme za sledeću godinu već započele – kaže.

 

U dosadašnjih 15 trka Šumaher je 12 puta gledao u leđa klupskom kolegi Nici Rosbergu koji ima 126 bodova i kojima je šef ekipe Ros Braun zadovoljan:

Povezana vest:  Danski vozač preminuo posle udesa na trci u Le Manu

 

-On svoj posao radi dobro. Isto očekujemo i od Mihaela koji još nije na svom uobičajeno visokom niovu. Voleo bih da se njih dvojica izmenjuju u prednosti jer nikako nije dobro da je jedan konstantno ispred drugoga.