Mark_WebberFORMULA 1

 

Šef Red Bula Horner: Ne mogu da predvidim šta će se desiti

 

Iako su u poslednje vreme česte spekulacije kako bi problematičan odnos između Marka Vebera i Sebastijana Fetela, klupskih kolega iz Red Bula, možda mogao da utiče na gubitak titule koja je Bikovima realno na dohvat ruke, šef ekipe Kristijan Horner uopšte ne želi da razmišlja na taj način.

Trenutno je u šampionatu vodeći Veber sa 220 bodova, dok je Fetel 14 bodova iza Australijanca. Između njih je Fernando Alonso sa istim zaostatkom za Veberom, ali je Španac i jedini od konkurenata za titulu koji može računati na pomoć klupskog kolege, jer Felipe Masa odavno nije u igri za krunu.

Povezana vest:  Borković naredne sezone u Hondi

– Nemam kristalnu kuglu, pa ne mogu da predvidim šta će se dogoditi na naredne tri trke. Odavno govorimo da ćemo oba vozača tretirati na isti način i trudimo se da to uradimo na najbolji način. To ćemo nastaviti da radimo sve dok jedan od njih ni teoretski više ne bude u konkurenciji za titulu – jasan je Horner. – Obojica imaju odličnu šansu, ali ne smemo zaboraviti Fernanda, Luisa i DŽensona. Kao tim, bitno je da maksimalno iskoristimo naše performanse. Postoji zdravo rivalstvo između Marka i Sebastijana što se videlo na Suzuki.

Povezana vest:  TENFORE Drumska Strela predstavila najnoviji bolid formule

To zdravo rivalstvo je izgleda nekoliko puta tokom sezone ozbiljno obolevalo, kao na primer u Turskoj. Međutim, Horner ostaje pri svome:

– Mislim da je njihov odnos iznenađujuće dobar uzevši u obzir za šta se takmiče. Različite su ličnosti, ali obojica rade odličan posao.

Mnogi su skloni da tvrde kako je Veberu i Fetelu hendikep što, za razliku od rivala, njih dvojica nemaju osvojenu titulu. Horner smatra da se sa tim pritiskom dobro nose.

– Obojica su odlično vozila pod pritiskom i čini mi se da obojica imaju karakter da se izbore sa situacijom – uveren je Horner.

Povezana vest:  MOTOCIKLIZAM, Pobeda Lorenca u Le Manu

Slatke muke, kako ih je nedavno nazvao Horner, nastavljaju se za austrijsku ekipu jer su Fetel i Veber osvojili prve dve startne pozicije premijerne Velike nagrade Južne Koreje na stazi Jeongam upravo tim redosledom. Red Bul ima dobar bolid, ali pretnju će predstavljati drugi red u kome se nalaze Fernando Alonso iz Ferarija i Luis Hamilton iz Meklarena.

Ulog je ogroman i moguće je da posle Južne Koreje nekom od kandidata snovi o tituli budu raspršeni, a ekipa Red Bula je ipak i dalje u najboljoj situaciji.