Rubens_barikelo_Williams-CosworthFORMULA 1

 

Barikelo na klimavim nogama

 

Najava da potpisivanje ugovora sa šampionom GP2 serije Pastorom Maldonadom, znači kraj bitisanja Nika Hulkenberga u Vilijamsu uznemirila je Nemca koji je tokom vikenda u Južnoj Koreji priznao da ga je takav potencijalni razvoj događaja zbrinuo.

Obrt je međutim usledio kada su se pojavile glasine da ni njegovom klupskom kolegi Rubensu Barikelu, čoveku sa najdužom karijerom u Formuli 1, mesto za sledeću sezonu nije zagarantovano.

Povezana vest:  Pobeda i drugo mesto: Borković pokorio Francusku na najtežoj stazi sezone 

Ispostavilo se da Vilijams neće potvrditi ostanak sledeće sezone ni Hulkenberga ni Barikela sve do zime. Razlog takvog odlaganja je sponzorska situacija tima iz Oksfordšira, jer će ga napustiti RBS na kraju sezone dok bi njegovim stopama mogli da pođu Filips, ErAzija i Mekgregor.

S druge strane Maldonado dopnosi 15 miliona dolara kroz sponzorstvo državne naftne kompanije iz Venecuele PDVSA, pa Vilijams zbog toga još nije odlučio da li će Hulkenberg ili Barikelo napraviti mesto za Maldonada.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2013, Peru preduzima mere da zaštiti fosile tokom Dakar relija

Glaasine o Barikelu pokrenute su kada je Patrik Hed glavni inženjer, drugi najveći vlasnik akcija Vilijamsa, rekao da je Hulkenberg dosta uradio u 2010. kako bi opravdao ukazano poverenje:

– Mislim da je Niko dosta uradio pre ulaska u Formulu 1 kao i tokom vožnje u karavanu čime je opravdao poverenje.