Mark_WebberFORMULA 1

 

Horner: Smešne tvrdnje

 

Tvrdnje Gerharda Bergera, bivšeg vozača u Formuli 1, da je Mark Veber namerno pokušao da prilikom udesa koji doživo u 18. krugu Velike nagrade Južne Koreje povuče za sobom i nekeoga od rivala za titulu dočekala je očekivana reakcija šefa Red Bula Kristijana Hornera.

Takve tvrdnje nazvao je smešnim ustavši u odbranu Marka Vebera koji se posle trke izvinio zbog toga što je Niku Rozbergu upropastio trku u Južnoj Koreji.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fitipaldi: Šumaher će sledeće godine konkurisati za titulu

– Kao i kod svakog incidenta u Formuli 1 mišljenja će se izražavati bez poznavanja svih činjenica. Budite sigurni-Mark nije imao nameru da još neko završi trku posle njegovog udesa na Jeongamu. Smešno je tvrditi suprotno – brani Horner Australijanca.

Ovo je možda prvi put u toku sezone da je Red Bul tako otvoreno stao uz vozača, a da nije u pitanju Sebastijan Fetel.

Povezana vest:  NASKAR, Ruki Trevor Bejn pobedom ušao u istoriju Dejtone

– Posle Markovog udarca u zid, bilo je jasno da je njegov bolid veoma oštećen. Ipak, priroda svakog vozača je da ne odustaje odmah i pokuša da nastavi. U teškim uslovima Mark je brzo doneo odluku da nastavi kao što bi svaki vozač u takvoj situaciji – objašnjava Horner. – Apsurdno je reći da bi Mark namerno nekome skratio trku. Posle trke je prihvatio odgovornost za incident što je za svaku pohvalu.

Povezana vest:  Vesnić spreman za šampionat centralne Evrope