Mark_WebberFORMULA 1

 

Veber: Razočaran sam, ali ništa još nije gotovo

 

-Razočaran sam, ali ništa još nije gotovo – poručio je Mark Veber nakon što je u kvalifikacijama za poslednju trku sezone, Veliku nagradu Abu Dabija, ostvario tek peto startno mesto.

Australijski vozač Formule 1 trenutno drži drugo mesto u ukupnom poretku s osam bodova zaostatka za vodećim Fernandom Alonsom (Ferari). Ali, budući da će Španac u nedelju krenuti s treće pozicije, Veber je slabim kvalifikacionim nastupom znatno umanjio svoje izglede za svetsku titulu.

Povezana vest:  Vožnja od rta do rta - pokušaj obaranja rekorda

-Još je dug put do kraja prvenstva. Naravno da bi mi bilo draže da imam bolje startno mesto, ali nisam uspeo da uhvatim brzinu u kvalifikacijama. Moramo stisnuti do kraja u nedelju, puno se još stvari može dogoditi. Danas sebi nisam pomogao svojim nastupom, ali prvenstvo još nije odlučeno i to je najvažnija stvar – rekao je vozač Red Bula.

Povezana vest:  Pobeda i drugo mesto: Borković pokorio Francusku na najtežoj stazi sezone 

Njegov klupski kolega Sebastijan Fetel, trenutno trećeplasirani u ukupnom poretku s 15 bodova manje od Alonsa, krenuće s prvoga mesta, a uz njega će u prednjem redu biti i Luis Hamilton (MekLaren).