vitalij_petrov_portretFORMULA 1

 

Vitalija Petrova navijači Ferarija vređali na facebooku

 

 

Mada je spletom okolnosti došao u centar pažnje na poslednjoj trci u Abu Dabiju kada je odlučeno pitanje osvajača titule u Formuli 1, odlična vožnja Vitalija Petrova nije baš sve oduševila.

Razumljivo, na Rusa su najviše kivni navijači Ferarija pošto je Fernando Alonso 39 krugova bio zaglavljen iza Petrova ne uspevajući čak ni da ga napadne što ga je i ostavilo bez treće titule u karijeri za svega četiri boda. Međutim, u očima navijača Skuderije to je delovalo sasvim drugačije pa su facebook profil Petrova zatrpali porukama u kojima Rusa optužuju da je blokirao Alonsa, misleći valjda da je trebao prosto da se skloni u stranu. Zaboravili su jednu bitnu činjenicu-timske naredbe ne važe za vozače iz druge ekipe.

Povezana vest:  Borković na krunisanju u Ovijedu

-Mnogi su me izvređali na facebook stranici optužujući me da sam blokirao Alonsa. To je glupost jer nisam uradio ništa loše. Ferari je napravio taktičku grešku – objašnjava Petrov.

Rus je objasnio da nije ni znao da zadržavanjem Španca zapravo pomaže Sebastijanu Fetelo da osvoji titulu. Petrov nije ostao dužan ni Alonsu optuživši ga da ima loše manire zbog upućenog gesta pesnicom ka njemu tokom počasnog kruga posle završetka trke.

Povezana vest:  Filip Bertl najbrži i drugog dana Xross trke

– Alonso je bio iza mene 39 krugova. Niko mi nije rekao da čineći to pomažem Sebastijanu da postane šampion. Čak i da me je prestigao, morao bi da isto učini i sa Nikom Rozbergom. Vozio sam svoju trku protiv Alonsa – smatra Rus.

Iako Fetel nije lično zahvalio Petrovu, učinio je to na svojoj veb stranici.

Povezana vest:  OVOLIKA REKLAMA SRBIJE MOGUĆA JE SAMO NA AUTO TRKAMA: Dušan Borković razvio džinovsku zastavu i oduševio navijače

– Nema moj broj telefona.Video sam da je na svom sajtu napisao da mi je zahvalan. To je lepo od njega. Poželeo mi je sreću pre trke – otkriva Petrov. – Zaslužio je titulu. Mediji pričaju o čudu, ali to je rezultat napornog rada.