mark_veber_2FORMULA 1

 

Veber vozio četiri trke sa slomljenim ramenom

 

Vozač Red Bula Mark Veber vozio je poslednje četiri trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 s frakturom ramena.

Australijanac je povredu zadobio u padu s bicikla u Australiji u oktobru, uoči trke za Veliku nagradu Singapura.

Tridesetčetvorogodišnji Veber, koji je u novembru 2008. godine doživeo prelom potkolenice i ramena u dva incidenta na biciklu u Tasmaniji, o poslednjoj povredi pisao je u knjizi „Up Front – 2010, A Season To Remember“, koja će biti objavljena u Australiji ovog meseca.

Povezana vest:  PRETPOSLEDNJI DAN SVETSKOG ŠAMPIONATA U PUSTINJI, Sagmajster u skladu sa startnim brojem

-U nedelju ujutro uoči trke u Suzuki vozio sam bicikl prvi put nakon nesreće u Tasmaniji 2008. Vozio sam sa dobrim prijateljem. Iznenada, on je pao ispred mene a ja nisam imao gde nego da padnem preko bicikla. Na desnom ramenu pretrpeo sam povredu koju zovu ‘skijaška fraktura’ – napisao je Veber u knjizi.

Povezana vest:  FORMULA 1, Meksikanac Gutijerez od sledeće godine test vozač Zaubera

Pre te povrede on je bio prvi u generalnom plasmanu, ali je pretrpio neobjašnjivi pad u formi i sezonu je završio kao treći, iza šampiona i timskog kolege Sebastijana Fetela i vozača Ferarija Fernanda Alonsa. Ali, za gubitak titule nije okrivio povredu.

Zanimljivo je da Veber uopšte nije rekao šefu Red Bula Kristijanu Horneru za povredu. Za nju su samo znali njegov lični trener Rodžer Kliri i šef lekarskog tima Svetske automobilske federacije (FIA) Gari Hartštajn.

Povezana vest:  Džef Kuns predstavio umetnički automobil za Le Man