Najbolji srpski automobilista Dušan Borković  je na petoj trci ove sezone koja je vožena na stazi Spa Frankošamp zauzeo  12. mesto u konkurenciji 34 vozača i osvojio novih sedam bodova. Vozač NIS petrol Racing tima uz podršku Target Competition tima sada u generalnom plasmanu ima 64 boda i deli desetu poziciju sa Francuzom Pansijatisijem.

Srpski as je na prvoj trci trećeg trkačkog vikenda TCR šampionata startovao sa desete pozicije, pošto je ranije u toku dana na veoma napetim kvalifikacijama zauzeo deseto mesto. Na startu je kao i prethodnih vikenda bila velika gužva sa ukupno 34 automobila, pa je već u petom minutu trke istaknuta žuta zastava zbog  izletanja sa staze. Naš as je u prvoj krivini pretrpeo nekoliko udaraca i oštećenja automobila, što je rezultiralo gubljenjem pet pozicija, ali sjajnom vožnjom, Borković je krug po krug preticao suparnike i kroz cilj prošao kao 12. Iako je bilo primetno da je Hyundai srpskog šampiona znatno sporiji od ostalih Hyundai automobila na pravcima, Borković je svo svoje umeće pokazao u savladavanju krivina i tako se izborio za nove bodove.

Povezana vest:  Borković osvojio titulu Evropskog šampiona

„Ne mogu reći da sam zadovoljan, ali nadam se da će sutra biti bolja trka. Nije lako sa ovakvim balastom performansi, gde su Kupre i 12 do 13km/h brže, ne može se to nadoknaditi ni dobrom vožnjom u krivinama. Nadam se da ćemo pred sledeći vikend u Austriji izgubiti balast, jer smo od nekih proizvodjača čak 100kg teži. Za sutra samo želim da izvučem što više bodova, ako ne budem uspeo da se izborim na pravcima za prvo mesto“, izjavio je Borković nakon prve trke.

Povezana vest:  MOTO GP, Lorenco s petog mesta slavio u Mugelu ispred Doviziosa

Na osnovu 10. pozicije na kvalifikacijama i pravila inverzivnog poretka, srpski as na sutrašnjoj trci ima pol poziciju. Gledaoci trku mogu pratiti od 11:40h u direktnom prenosu na drugom programu RTS-a, kao i na Dušanovom Facebook nalogu.