Najbolji srpski automobilista Dušan Borković odlučio je, u skladu sa celokupnom situacijom koju je nametnuo koronavirus, da će se  ove sezone takmičiti u TCR Eastern Europe šampionatu. Srpski as će voziti Hyundai i30N TCR sa MIRA racing timom, a kao i prethodnih sezona za titulu će se boriti pod brojem 62.

Prema najavi organizatora prvi trkački vikend TCR Istočna Evropa bi trebalo da se održi u Hrvatskoj 25. i 26. jula, na stazi Grobnik. U okviru šampionata planirano je ukupno osam trka tokom četiri trkačka vikenda.

Povezana vest:  Milovan Vesnić: Regionalno takmičenje pojačalo konkurenciju

„U ovakvim okolnostima izbor šampionata je između ostalog najviše bio uslovljen blizinom kuće i realnim mogućnostima da se stigne do staze bez dodatnih kompikacija. Ovo je situacija u kojoj se niko od nas do sada nije našao i bilo je potrebno vreme da shvatimo šta nam se dešava i da živote prilagodimo novim okolnostima. Meni je najvažnije da ova godina prođe bez takmičarske pauze, a opet da ne ugrozim zdravlje ni sebe ni svojih bližnjih“, rekao je Borković.

Povezana vest:  FORMULA 1, Putin vozio bolid Formule jedan

Nakon osvojenih titula i uspešnih sezona u TCR International, TCR Evropi, FIA WTCC i ETCC šampionatima, Borković je želeo da na ovaj način podrži i regionalno takmičenje u okviru TCR serije, kao i sve njegove učesnike. Pored trkačkog vikenda na Grobniku, organizatori su u kalendaru ostavili i Slovakiaring (21-23.8.), Brno (4-6.9.), a završnica je planirana na Hungaroringu (17-18.10.).

Iskreno se nadam da se ovaj kalendar neće menjati i da ćemo uspeti da izvozimo ovih osam trka na međunarodnoj sceni. Nedostaje mi staza i takmičarski adrenalin. Radujem se ponovnoj saradnji sa Norbertom Mihelisom, čije inženjere i mehaničare dobro poznajem jer smo 2015. godine zajedno osvojili FIA ETCC evropsku titulu.  Apsolutno sam spreman za nove izazove“, dodao je Borković.

Povezana vest:  MOTO GP, Stoneru pol-pozicija na VN Italije