Najbolji srpski automobilista Dušan Borković završio je šestu uzastopnu trku pobedom i maksimalnim brojem bodova i tako jedan vikend pre kraja takmičenja obezbedio titulu šampiona TCR Istočna Evropa. Srpski as u generalnom poretku sada ima 150 bodova, 84 više od drugoplasiranog, što mu je omogućilo čvrstu poziciju na čelu tabele pre samog finiša šampionata na Hungaroringu.

Povezana vest:  FORMULA 1, Pretučeni Eklston u reklami za Ublo satove

Na osnovu kvalifikacija Borković je na današnjoj trci imao obezbeđenu pol poziciju. Nakon lošeg starta, već u prvom krugu je povratio lidersku poziciju i još jednom besprekornom vožnjom i na drugoj trci u Brnu je konkurente ostavio daleko iza sebe.

“Presrećan sam ishodom ovog trkačkog vikenda, ali I celim šampionatom. Ove godine mi je bilo najvažnije da spasim sezonu I da se takmičim. Pokazalo se da je TCR Istočna Evropa bio pravi izbor. Bez obzira što naredni trkački vikend za mene praktično nema takmičarski karakter, ja ću i preostale dve trke izvesti za svoju dušu i fanove najbolje što znam. Ujedno ću se pripremati za narednu godinu jer je svaka vožnja na stazi dragocena. Svakako obećavam svojim navijačima da će se i na Hungaroringu čuti samo srpska himna“, rekao je Borković nakon takmičenja.

Povezana vest:  TRKA ŠAMPIONA 2010, Mihael Šumahe i Sebastijan Fetel četrvrtu godinu za redom pobednici

Naš vozač M1RA tima u saradnji sa NIS Petrol Racing Timom takmičenje u TCR Istočna Evropa završava 17. I 18.oktobra na Hungaroringu u Mađarskoj.