Najbolji srpski automobilista Dušan Borković bio je gost manifestacije „Mali sajam sporta“, koja je održana danas na platou ispred Gradske uprave Pančeva. Srpski as se pridružio ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću i predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku u razgovaru sa mladim Pančevcima o tome kako se postaje šampion.

Mali sajam sporta bio je sjajna  prilika da se na jednom mestu okupe sportski klubovi iz Pančeva kako bi deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta približili različite sportove i sve njihove prednosti.

Povezana vest:  Peta pobeda Borkovića u TCR Istočna Evropa

„Sport je sigurno mesto za decu i trebalo bi da svi mališani što ranije počnu da se bave fizičkom aktivnošću, a zatim i da traže koja im disciplina najviše odgovara. Ja od samog početka nisam imao dilemu, za mene je to bio karting, a posle automobilizam. Svako dete ima drugačije predispozicije i sklonosti, ali je najvažnije da im fizička aktivnost bude jedan segment života. Ovo je upravo odlična prilika da se naši najmlađi sugrađani upoznaju za svim sportovima koje mogu da treniraju u svom gradu“, rekao  je Dušan Borković.

Povezana vest:  FORMULA 1, Reno se izvinio Pikeu zbog klevete

Manifestaciju je organizovao Sportski savez Pančeva u saradnji sa Sportskim savezom Srbije, Savezom za školski sport Pančeva i Savezom za predškolski sport i rekreaciju Pančeva.

PHOTO: PR tim