Miko Hirvonen Ford Focus 2

RELI

Ford najbolji prvog dana u Portugalu

Plavi Oval silovito je krenuo na reliju u Portugalu. Mada su Miko Hirvoen i Jari-Mati Latvala tokom celog prvog dana i šest etapa vodili ogorčenu borbu sa vozačima Sitroena Sebastijanom Loebom i Sebastijanom Ožijeom, ipak su vozači Forda izašli kao pobednici iz te borbe. Međutim, takmičenje će trajati još dva dana.

U vođstvu se nalazi Jari-Mati Latvala iz Forda, dok se na drugoj poziciji nalazi njegov klupski kolega i sunarodnik Miko Hirvonen sa 11,5 sekundi zaostatka. Latvala je uspeo da sa prvog mesta istisne Sebastijana Ožijea, dok je Hirvonen napredovao sa četvrte pozicije na drugo mesto.

Povezana vest:  RELI, ŠAMPION ODLIČNO POČEO U FRANCUSKOJ

Sedmostruki uzastopni šampion Sebastijan Loeb nalazi se na trećoj poziciji. Super Seb ima zaostatak u odnosu na Latvalu od 13,7 sekundi, a Sebastijan Ožije pao je sa vodeće pozicije na četvrto mesto sa skoro 17 sekundi zaostatka. Jednino ova četiri vozača nalaze se u jednom minutu razmaka, dok je sledeći petoplasirani Hening Solberg sa više od dva minuta zaostatka.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2012, Roma i Despre pobednici treće etape, Sagmajster 87.

Sitroen očigledno ima prilično problema sa DS3. Da nešto ne štima sa Sitroenom možda najbolje govori žalba Sebastijana Loeba na automobil:

– Ima mnogo podupravljanja. Nisam zadovoljan sa podešavanjem automobila. Moramo pod hitno da pronađemo neko rešenje.

Posle petoplasiranog Heninga Solberga, još je jedino Metju Vilson takođe u Ford Fiesti na šestoj poziciji u zaostatku više od dva minuta za Latvalom jer su svi ostali daleko iza sa sa skoro četiri minuta zaostatka.

Povezana vest:  Dušan Borković najavio učešće na 55. Srbija reliju

Rezultati prvog dana: 1. Jari-Mati Latvala (Finska, Ford Fiesta) 1:23:31,4 časa, 2. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fiesta) + 11,5, 3. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen DS3) + 13,7, 4. Sebastijan Ožije (Francuska, Sitroen DS3) + 16,7, 5. Hening Solberg (Norveška, Ford Fiesta) + 2:06,5, 6. Metju Vilson (V. Britanija, Ford Fiesta) + 2:11,2, 7. A. Araujo (Portugal, Mini Kuper) + 3:43,7, 8. Federiko Viljagra (Argentina, Ford Fiesta) + 4:31,9, 9. Kimi Raikonen (Finska, Sitroen DS3) + 4:33,1 10. Kalid Al-Kasimi (UAE, Ford Fiesta) + 4:35,2…