sebastian_ozie_citroen

RELI

TAKTIČKA NADMUDRIVANJA U JORDANU

Niko neće vođstvo

 

Iako je generalno cilj takmičenja u bilo kom sportu pobeda, izgleda da vozači prvi dan relija u Jordanu nisu baš želeli da završe na prvom mestu. Doduše za to postoji i te kako dobar razlog jer će prvoplasirani danas krenuti ispred svih i skoro sigurno gubiti vreme „čisteći” put.

Nezahvalna uloga pripala je Sebastijanu Ožijeu iz Sitroena koji se trenutno nalazi u vođstvu sa prednošću od 31 sekundu u odnosu na klupskog kolegu i sunarodnika Sebastijana Loeba.

Povezana vest:  MOTO GP, KATAR, Horhe Lorenco najbrži na otvaranju sezone Moto GP u Kataru

Super Seb je čak u poslednjoj etapi prvog dana usporio kako ne bi došao na vodeću poziciju i u tome je očigledno uspeo. Ovakav razvoj situacija daje mu šansu da danas napadne prvo mesto.

– Usporio sam ranije u etapi kako bi izgubio malo vremena. Međutim, napravio sam par grešaka i izgubio više vremena nego što sam želeo – objašnjava Loeb.

U tome neće biti jedini jer se na trećem mestu nalazi Jari-Mati Latvala iz Forda sa samo dve sekunde zaostatka u odnosu na Loeba što znači da će borba biti bespoštedna

Povezana vest:  FANTASTIČNA VOŽNJA DUŠANA BORKOVIĆA U SALCBURGU, OSVOJIO DRUGO MESTO U KVALIFIKACIJAMA

Na četvrtom mestu je trenutno Peter Solberg u privatnom Sitroenu sa 35 sekundi zaostatka za Ožijeom i ujedno je poslednji od takmičara koji za vodećim imaju plus u okviru jednog minuta. Već petoplasirani Miko Hirvonen iz Forda zaostaje dva i po minuta za vodećim, plativši cenu pošto je prvi startovao.

Rezultati: 1. Sebastijan Ožije (Francuska, Sitroen DS3) 1:32:53,4 časova, 2. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen DS3) + 31,6, 3. Jari-Mati Latvala (Finska, Ford Fiesta) + 33,1, 4. Peter Solberg (Norveška, Sitroen DS3) + 35,3, 5. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fiesta) + 2:30,9, 6. Kimi Raikonen (Finska, Sitroen DS3) + 2:45,8, 7. Metju Vilson (Velika Britanija, Ford Fiesta) + 2:57,8, 8. Kalid Al-Kasimi (UAE, Ford Fiesta) + 4:49,7, 9. Federiko Viljagra (Argentina, Ford Fiesta) + 4:54,2, 10. Naser Al-Atijah (Katar, Ford Fiesta) + 5:19,3…

Povezana vest:  Borković se sreo sa Noletom u Šangaju