aston_martinAston Martin nastupa na 24h Le Mansa i 12h Sebringa

 

Uprkos glasinama koje su najavljivale da će Aston Martin pauzirati svoje LMS aktivnosti u ovoj godini I da će se u potpunosti posvetiti razvoju novog automobila za narednu godinu engleski proizvođač je na kraju objavio da će sa vlastitom fabričkom ekipom i godine nastupiti na 24 sata Le Mansa te na 12 sati Sebringa.

Povezana vest:  Dušan Borković osmi na svetu

Aston Martin će zadržati i svoj vozački tim u kojoj su Stefan Mucke, Darren Turne, Harold Primat i Christ Buncombe, a u američkoj Le Mans seriji njihove bi boje trebalo braniti Adrian Fernandez, iako njegov ugovor još nije zaključen. Pored nastupa na 24 sata Le Mansa, Aston Martin će ove godine nastupiti i na trkama iz LMS serije, a detalje će naknadno objaviti.

Povezana vest:  Vesnić i EKO tim narednog vikenda u Banjaluci

-Veselimo se sjajnoj trkačkoj sezoni i nadamo se da ćemo imati još jedan dobar nastup na Le Mansu – izjavio je George Howard-Chapell, direktor – Želeo bih poželeti dobrodošlicu Adrianu u naš tim i siguran sam da će njegovo iskustvo biti veliki dodatak našoj vozačkoj ekipi.

Aston Martin je objavio i pojačanje GT programa u ovoj godini te da će u GT1 prvenstvu podržavati dve, a u GT2 prvenstvu jednu ekipu. Aston Martinove automobile u GT1 prvenstvu će voziti Mucke, Turner i Tomas Enge.