Dani_Pedrosa

Pedrosa propušta i VN Velike Britanije

Nakon Velike nagrade Katalonije, španski motociklist Dani Pedrosa (25) propustiće nastup i na Velikoj nagradi Velike Britanije, šestoj ovosezonskoj trci Svetskog MotoGP prvenstva koja se vozi ove nedelje na stazi u Silverstoneu.

Razlog tomu je fraktura desne ključne kosti koju je zadobio na Velikoj nagradi Francuske u Le Mansu, četvrtoj trci Svetskog prvenstva. Podsećamo, u borbi za drugo mesto Pedrosa se sudario s Italijanom Markom Simonćelijem, a iako je za sudar kriv bio Simonćeli, te je kasnije i kažnjen prolaskom kroz boks, deblji je kraj izvukao Španac jer je pao s motora i uz bolnu grimasu završio trku.

Povezana vest:  RELI JORDAN, SEBASTIJAN LOEB I MIKO HIRVONEN NASTAVLJAJU BORBU ZA TITULU

-Moram se osećati 100% spreman da sednem ponovno za motor. Želim biti siguran da se mogu boriti za pobedu, a ne da samo izađem na stazu i kružim. Puno sam se puta trkao s bolovima i iskustvo mi govori da još uvek nisam spreman da budem konkurentan. Zato sam odlučio ne rizikovati i nastaviti sa svojim oporavkom kako bih se mogao vratiti na najbolji mogući način – rekao je vozač Repsol Honde poučen komplikacijama kakve je imao s operacijom leve ključne kosti iz prošle godine.

Povezana vest:  FORMULA 1, Eklstone: Treba mi novac, ne mogu sebi da priuštim odlazak u penziju

Nakon pet odvoženih ovosezonskih trka vodeći u poretku MotoGP klase je Horhe Lorenco s 98 bodova. Pedrosa je četvrti s 61 bodom.