Miko Hirvonen Ford Focus 2RELI

HIRVONEN NAJBRŽI PRVOG DANA U ŠVEDSKOJ

Loeb prati Finca u stopu

 

Miko Hirvonen u Ford Fokusu je od starta sezone na reliju u Švedskoj potvrdio svoje ambicije. Finac je na vodećoj poziciji posle sedam etapa, od čega je jedna „specijal”, koje je prešao za 1:06,27 časova.

Glavni favorit za osvajanje titule, Sebastijan Loeb u Sitroenu na drugoj poziciji ima 8,4 sekunde zaostatka, dok je njegov klupski kolega Dani Sordo treći sa nešto više od 12 sekundi zaostatka u odnosu na Hirvonena. Klupski kolega Finca, njegov sunarodnik Jari-Mati Latvala sporiji je više od pola minuta posle sedam etapa i nalazi se na 4. mestu.

Povezana vest:  Džef Kuns predstavio umetnički automobil za Le Man

Debi bivšeg šampiona Formule 1, Kimija Raikonena, u Svetskom reli šampionatu, nije prošao slavno prvog dana. Finac je u šestoj etapi, svega par kilometara pred cilj, u Sitroenu završio u snežnom nanosu zbog čega je izgubio više od 25 minuta, pa je ispao iz prvih 30 i trenutno je na 47. mestu sa pola sata zaostatka.

Povezana vest:  Vesnić: Škola je počela

I povratnik iz penzije, Markus Gronholm, takođe je u šestoj imao problema. Zbog kvara je izgubio 12 minuta i nalazi se na 31. mestu sa više od 13 minuta zaostatka, dok je pre toga bio na šestoj poziciji.