RELI

ŠVEDSKA – DRUGI DAN

Hirvonen povećao prednost

 

Miko Hirvonen Ford Focus 2Prošlosezonski vicešampion Miko Hirvonen, nastavlja sa sjajnom vožnjom na švedskom reliju.

Finac je u Ford Fokusu, posle drugog dana i osam etapa, povećao prednost nad braniocom titule Sebastijanom Loebom na skoro 17 sekundi. Zaostatak Francuza bio bi i veći da Hirvonen nije vozio nešto lošije u poslednjoj jučerašnjoj etapi u odnosu na prethodne.

Povezana vest:  Titula šampiona Evrope uručena Nikoli Miljkoviću-brdski evropski šampionat

Jari-Mati Latvala probio se do treće pozicije iskoristivši probleme Danija Sorda u Sitroenu, ali je u odnosu na klupskog kolegu i sunarodnika Hirvonena u zaostatku 51 sekundu.

Klupski kolega Sebastijana Loeba, Dani Sordo pao je na četvrtu poziciju sa čak 1:46,2 minuta zaostatka u odnosu na Hirvonena. Španac je ovakav zaostatak napravio u predposlednjoj etapi u kojoj je bio minut sporiji od Finca. Razlog tome je je zaustavljanje sredinom 15 etape pošto je motor počeo da mu se pregreva, a sve zbog snega koji se zadržao kod motora. Ovakav epilog najviše je odgovarao Latvali.

Povezana vest:  DUŠAN BORKOVIĆ I NIS PETROL RACING TEAM SPREMNI ZA TRKU NA SLOVAKIA RINGU

„Ledeni Finac” Kimi Raikonen, šampion Formule 1 iz 2007, uspeo je posle drugog dana da popravi svoj plasman za osam mesta i trenutno se nalazi na 35. poziciji sa 33:40,6 minuta zaostatka za vodećim.

Danas će biti voženo pet etapa, a najduže su 18 i poslednja etapa na švedskom reliju 21, svaka više od 23 kilometra.