reli_blato

7. RELI TERENSKIH VOZILA POBEDNIK BEOGRADA

Lukić i Kovač najbolji u blatu

 

Sedmi tradicionalni reli terenskih vozila „Pobednik Beograda“ u organizaciji kluba „Ekstrem 4×4“ pod pokroviteljstvom Sportskog automoto saveza Beograda, tokom prvog od dva planirana dana, vožen je kroz blato i kišu u okolini Beograda kroz Rušanj, Pinosavu, preko Ripnja, do „Čarapića bresta“ podno Avale.

Povezana vest:  Toyotin povratak u sport, Avensis spreman za kružne trke

Posle prvog dana u karavanu od 30 terenskih vozila samo tri posade su bile spremne da se upuste u savladavanje brzinskog ispita sa prefiksom „teški“. Najviše umešnosti demonstrirala je posada Slobodan Lukić i Marijan Kovač koja je izuzetno težak teren savladala za nešto više od 30 minuta. Preostale dve posade su odustale tokom brzinskog ispita zbog pucanja vitla i sajli.

Povezana vest:  Nova dva boda Dušana Borkovića u četvrtom vikendu svetskog TCR šampionata

U isto vreme na poligonu za soft kategoriju preostale posade su se borile protiv štoperice na stazi dugačkoj 1500 metara. Prvo vreme ima Vlada Vujošević.

Ostatak aktivnosti svodio se na savladavanje šumskih puteva do cilja prvog dana, gde je za sve učesnike priređena večera. Za danas, predviđen je još jedan specijaln ni ispit za kategorije „soft“ i „hard“, uz karavansku vožnju, posle čega će uslediti cilj i proglašenje najboljih.

Povezana vest:  MOTO TRKE VRŠAC, Miloš Milovanović bez premca

TEKST: PLUMRACE