karting

ZIMSKA KARTING LIGA

Prokić vodeći posle prvog dela

 

Treći takmičarski dan Zimske karting lige (Z.K.L) protekao je ponovo u znaku Nebojše Prokića, koji na zasluženu pauzu do proleća, posle prvog dela odlazi kao vodeći u plasmanu. Sledi pauza, a sledeća trka očekuje se u drugoj nedelji marta 2012. godine.

Za razliku od premijernog izdanja treće sezone zimske karting lige amatera, ovoga puta Nebojši Prokiću bilo je znatno teže u duelu sa Zoranom Ćalićem. Pravilnik predviđa da tokom jednog takmičarskog dana amatere odrade dve vožnje, čija se vremena sabiraju, zarad konačnog plasmana.

Povezana vest:  Borkoviću pol pozicija na Hungaroringu

Posle prve trke Prokić je imao zaostatak od 5 sekundi u odnosu na najboljeg Ćalića. Ali fortuna mu se osmehnula u drugoj trci, gde je osim svoje izvrsne vožnje, čekao i kiks Zorana Ćalića.

Priželjkivano se i dogodilo. Dva okretanja Ćalića na stazi u drugoj vožnji i tek četvrto mesto na kraju u ukupnom plasmanu bili su dovoljni da Prokić odahne. Drugo najbolje vreme imao je Luka Popović, što ga je i pomerilo za jedno mesto u ukupnom plasmanu na kraju polu sezone. Dragan Jovanović kao da se pretplatio na treća mesta, tako da je i treći dan finiširao kao treći.

Povezana vest:  Dušan Borković ostvario drugo vreme na slobodnom treningu pred 5. i 6. trku ETCC-a

Nešto slabije vožnje uoči pauze prikazali takmičari od petog do osmog mesta, a to se prvenstveno odnosi na Nikolaja Stušnova, Anu Petrović i Đorđa Jovanovića.

Plasman posle prvog dela

1.N. Prokić 34 poena, 2. Z. Ćalić 28, 3. D. Jovanović 22, 4. N. Stušnov 16, 5. L. Popović 15…

TEKST: PLUMRACE