Opel_Cascada_2

Otkrivamo:Opelov novi kabriolet se zove Cascada
 
Sada je zvanično: novi Opelov kabriolet se zove Cascada. Izvedeno od španske reči koja znači vodopad, ime tradicionalno završava na „a“, tipično za Opel. On takođe donosi dinamičnu eleganciju, lepotu i svežinu za pravo uživanje u vožnji na otvorenom.
Mišićava, izvajana, nova Opel Cascada, sa svojim predivno izbalansiranim proporcijama i izduženom siluetom, može se pohvaliti modernom pojavom punom stila. Njen kvalitetan platneni krov naglašava finese i eleganciju automobila. Namenjen je korisnicima sa prefinjenim ukusom i visokim očekivanjima. To su osobe koje vole da spuste krov i da se prepuste uživanju na otvorenom.
Sa svojim elegantnim izgledom i dužinom od 4.70 metara, novi Opelov otvoreni model je konkurentan u segmentu kabrioleta srednje veličine. U tom smislu Cascada je više povezana sa prestižnim i klasičnim Opelovim kabrioletima iz pedesetih i šezdesetih godina, kao što su Kapitän i Rekord, nego sa kompaktnim kabriolet modelima iz protekle dve decenije.
Brojne premijum funkcije i tehnologije naglašavaju visok standard izrade koji nova Opel Cascada poseduje. Na dodir dugmeta, kvalitetan platneni krov se otvara brzo i glatko čak i dok se automobil kreće brzinom do 50 km/h.
Cascada je već treći novi model koji je Opel predstavio ove godine, nakon Mokke i ADAMA: to je dokaz da brend i dalje razvija svoj portfolio proizvoda. Opel sa sub-kompaktnim SUV modelom (Sports Utility Vehicle), modernim, malim, gradskim automobilom i elegantnim kabrioletom srednje veličine ulazi u tri nova segmenta vozila u roku od samo nekoliko meseci.
Nova Opel Cascada će biti puštena u prodaju početkom 2013. godine. Nasuprot rasprostranjenim spekulacijama, neće biti prikazana na pariskom Salonu automobila, „Mondial de l’Automobile“. U Parizu će novi Opel ADAM imati svoju svetsku premijeru.

 

Povezana vest:  Antonio Banderas predstavio svoju moto ekipu