povlen reli

Održan 20. Povlen reli džipova na Valjevskim planinama
 
Brzinskim ispitima na poligonu u valjevskom naselju Peti puk, danas je završen trodnevni, 20. „Povlen reli“, na kojem je preko 40 posada iz Srbije, BiH, Crne Gore I Bugarske savladalo zahtevnu rutu bespućem Valjevskih planina.
Kako su saopštili organizatori, šest posada je prvi put učestvovalo na „srpskom safariju“, a među učesnicima bile su i posade iz karavana džipova pre 20 godina, kada je prvi put održan „Povlen reli“ u okviru programa proslave „Šest vekova Valjeva“.
„Povlen reli“ je održan u četiri kategorije – hard, soft, moto kros i turizam, što je, tvrde organizatori, retkost u Srbiji i Evropi, a  prvi put je uvedena i noćna vožnja.
Startovalo se u petak ispred Petničke pećine, cilj prve etape je, posle 78 kilometara i Rajca i Ravne gore, bio na Divčibarama. Juče je pređena trasa identična onoj iz 1993. godine, od Divčibara do Povlena dugačka 54 kilometra. Treće etapa je bila na istoj ruti u obrnutom smeru. Danas se vozilo od Divčibara do Petnice.
U proteklih 20 godina preko 3.500 takmičara, raspoređenih u preko 1.000 terenskih vozila i posada, prešlo je gotovo 6.000 kilometara po bespuću Valjevskih planina.
Organizator je Pokret za Valjevo, a manifestaciju je pomogao i Grad Valjevo.

 

Povezana vest:  Moto spektakl u Batajnici pred više od 5.000 gledalaca