dusan borkovic03

Borković: Voleo bih da vozim Svetski reli

 

Najbolji srpski automobilista i član Nisotek Rejsing tima, Dušan Borković rekao je večeras da bi voleo jednog dana da se takmiči u Svetskom reli šampionatu (WRC).

-Volim da vozim sve, bilo da su to kružne, reli ili brdske trke. Mislim da sam pođednako dobar u svemu i za koju god da se odlučim disciplinu neću pogrešiti.

Voleo bih jednog dana da vozim Svetski reli šampionat, rekao je Borković na konferenciji za novinare u hrvatskom Buzetu, gde će sutra i zvanično postati šampion Evrope u brdskim trkama. Srpski automoblista obezbedio je titulu pre mesec dana posle trke u Šsvajcarskoj.

Povezana vest:  RELI, TAKTIČKA NADMUDRIVANJA U JORDANU, Niko neće vođstvo

-Ostvarila mi se želja uz veliki rad, kako moj, tako i celog tima. Odazvao sam se organizatorima trke u Hrvatskoj, jer ovde imam veliki broj navijača i čuo sam da mi spremaju doček. Za narednu sezonu imam velike planove, ako odlučim da pređem u drugi šampionat, moraćemo brzo da reagujemo, jer za to je potreban dobar budžet – rekao je Borković.

Povezana vest:  FORMULA 1, Lotus od iduće sezone s Red Bulovim motorima?

On je zahvalio kompaniji NIS koja mu je pružila priliku da postane šampion Evrope i obećao da će sledeće godine voziti Reli Srbije.

-Nisam siguran za ovu godinu, ali obećavam da ću 2013. obavezno učestvovati. Pre dve godine sam bio nadomak pobede,ali imao sam problem sa menjačem i nisam uspeo – zaključio je Borković.

Povezana vest:  Fantastičnom vožnjom Borković osvojio 21 bod na prvoj trci u Austriji

Borković je posle osvojenih 12 nacionalnih šampionskih titula, tri Zlatne kacige i epiteta najmlađeg osvajača Dijamantske kacige odlučio da se oproba na međunarodnoj sceni. Prošle godine bio je treći u generalnom plasmanu FIA brdskog šampionata Evrope, dok je ove uspeo da trijumfuje.