milos_milovanovic_le_man_24_sataMotociklizam

MAKS REJSING TIM NA SVETSKOM PRVENSTVU 24 ČASA LE MANA

Milovanović prvi vozač

 

Maks rejsing tima na čelu sa Borislavom Maksimovićem, ove sezone braniće boje Srbije na trkama izdržljivosti svetskog prvenstva. Prvi okršaj zakazan je 17 i 18. aprila, za dve nedelje na čuvenom Le Manu, koji traje ravno 24 časa. Prvi jahač, za maratonsko takmičenje je Miloš Milovanović, a pored njega voziće još Berto Camlek, Bojan Majkić i rezerva Tina Katrašnik.

Tim povodom u prostorijama Mas rejsing tima, održana je vrlo posećena konferencija, na kojoj je predstavljen motor i prateća ekipa sa mehaničarima.

– Projekta u koji smo se upustili je vrlo obiman i zahtevan, ali u isto vreme mi i volimo prave izazove. Verujem da ćemo u najmanju ruku opravdati očekivanja i ostvariti zapažene rezultate na svetskom prvenstvu,  takmičenju gde ćemo braniti boje Srbije – rekao je Borislav Maksimović

Povezana vest:  FORMULA 1, VN Brazila: Da li će prvak biti poznat već sutra

Miloš Milovanović istaknuti internacionalac prvi je vozač Maks rejsing tima.

– Nadam se da ćemo maksimalno dobro odraditi sezonu, uprkos činjenici da nismo zbog finansijskih poteškoća imali mogućnost da treniramo na Le Manu. Zbog toga idemo u Grčku, gde ćemo nekoliko dan u jakom ritmu isprobati mogućnosti suzukija K8 koji ćemo voziti tokom sezone. Nekoliko dana uoči takmičenja, imaćemo vremena da treniramo na stazi, kako bi razradili taktiku i za noćne uslove– jasan je Milovanović.

ekipa_le_man_24_sataBez prave tehničke i svake druge neophodne podrške, nema ni valjanih rezultata. Isak Jovanović provereni poznavalac dešavanja na međunarodnim takmičenjima, i ovoga puta nesebično će pomoći učestvovanje Maks rejsing tima na takmičenjima izdržljivosti.

Povezana vest:  FORMULA 1, Horner: Smešne tvrdnje

– Svima koji brane boje naše zemlje na svetskom prvenstvu valja pomoći maksimalno. U ovom slučaju čast mi je veća, jer su u pitanju vrhunski profesionalci. Puna tehnička podrška, omogući će takmičarima da sigurno i brzo stignu do cilja – rekao je Isak Jovanović.

Za takmičenje koje traje 24 sata, neophodno je izabrati najbolju taktiku. Počev od izbor rezervoara, pneumatika, ulja, amortizera, kočnica i još puno drugih detalja, od kojih zavisi da li će takmičari izdržati vrhunski napor i doći do cilja. U pomenuti rezervoar staje 24 litra pogonskog goriva, koliko je dovoljno za jedan sat vožnje. Prilikom ulaska u boks na dolivanje smenjivaće se i vozači, a svakog drugog sata menjaće i zadnji pneumatik. Kako takmičenje bude odmicalo, tako će ritam „padati”, ali ipak treba izdržati do kraja.

Povezana vest:  FORMULA 1, Generalni poredak vozača na trci u Abu Dabiju

Zbog velike finansijske krize koja je pogodila i moto sport, odlazak u Japan na Suzuku nije obavezan za ekipe iz Evrope, ali zato je neophodno voziti još: Albasete u Španiji u trajanju od osam časova, Manji Kur 24 sata i Dohu u Kataru od osam sati.

Za prvo takmičenje učešće je prijavilo 80 timova, od toga će pravo nastupa imati samo 60. Naši momci će sigurno nastupiti jer će permanentno voziti čitave sezone.