borkovic 2SRPSKI ŠAMPION U NEDELJU U SLOVAČKOJ NASTUPA NA ETCC TRKAMA DUŠAN BORKOVIĆ UPRKOS PROBLEMIMA JURIŠA KA VRHU

Evropski šampion Dušan Borković u nedelju nastavlja evropski pohod. Drugi vikend ETCC takmičenja održava se u Slovačkoj na Slovakiaringu.
Borković i NIS Petrol Racing Team uspešno su završili trening i kvalifikacije. Uprkos brojnim tehničkim problemima naš šampion pun optimizma i pozitivne energije očekuje nedeljne trke.
Na današnjem treningu pojavili su se novi problemi. Neposredno pred početak slobodnog treninga naprsla je usisna grana motora na prvom cilindru. Zbog manjka vremena odlučeno je da se vozi u takvom stanju tj. bez prvog cilindra, Novi problem se javio kada je crkla bonbina.
„U nedelju ćemo ja i svi u NIS Petrol Racing Team-u dati maksimum kako bi postigli dobar rezultat i još jednom na najbolji način predstavili srpski automobilizam u Evropi. Španski inžinjeri i ostali stranci u mom timu mi ponavljaju da ove godine moram da učim i da ne jurim ka pobedama, ali ja im to ne mogu obećati. Znam da sa ovakvim autom i bez iskustva u ETCC nisam favorit za pobedu, ali ipak ću voziti maksimalno sa željom da NIS Petrol Racing Team I ja navijačima u Srbiji podarimo razloga za radost. Svi koji me poznaju razumeju o čemu govorim.“
U nedelju će u Slovačkoj biti vožene dve trke (11:35 i 12:40).
Snimak obe trke navijači u Srbiji mogu pogledati na drugom program RTS-a od 17 časova, i na Eurosportu u utorak 30.04. od 14 časova.

Povezana vest:  FORMULA 1, ZAVRŠEN SUDSKI SPOR, Barikelo pobedio Gugl