ROBY0265Dušan Borković u nedelju startuje sa pete pozicije na Salcburingu

Dušan Borković je odlično vozio zvanični trening u subotu prepodne i postigao drugo vreme sa samo tri desetinke zaostatka. Inžinjeri i mehaničari su odlično pripremili automobil, a Dušan je disciplinovanom vožnjom postigao odličan rezultat. Međunarodna automobilska federacija FIA je na oficijelnom sajtu takmičenja apostrofirala odličan rezultat našeg asa.
http://www.fiaetcc.com/html/read_news.asp?idnews=320
U popodnevnim kvalifikacijama Borković je postigao peto vreme sa malim zaostatkom u odnosu na vodećeg Fulina. Srbin je ponovo imao problema sa automobilom, ali još uvek nije ustanovljeno o kakvom kvaru je reč. Jedini srpski predstavnik u evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije) je sa novim rentiranim automobilom postigao dobar rezultat, a mehaničari NIS Petrol Racing Team-a će do sutrašnjeg jutarnjeg testiranja imati dosta posla.
Nedelja:
Trening 09:15 – 09:30
Prva trka 15:20 – 15:45
Druga trka 16:35 – 17:00
Nastupe Dušana Borkovića na Salcburingu gledaoci u Srbiji mogu pratiti u prenosu u nedelju od 16:00 na drugom programu RTS-a, kao i u snimku na Eurosport 2 kanalu u utorak od 19:00 do 20:00 sati.

Povezana vest:  RELI, Crni petak za Loeba i Ožijea

Photo:Robert Uzon