Jorge LorenzoMOTO GP
Lorenco pobedio u trci za Veliku nagradu Italije

Vozač Jamahe Španac Horhe Lorenco pobedio je danas u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Italije i tako zabeležio treću uzastopnu pobedu na stazi Muđelo.
Lorenco je do 25. pobede za Jamahu došao za 41 minut, 39 sekundi I 733 stotinke.
On je već u prvom krugu obišao vozača Honde Španca Danija Pedrosu, koji je krenuo sa pol pozicije i prednost je zadržao do kraja trke.
Pedrosa je zauzeo drugo mesto sa 5,4 sekunde zaostatka, dok je treći kroz cilj prošao Britanac Kal Kračlou iz Jamahe, sa 6,412 sekunde zaostatka za pobednikom.
Kračlou je osvojio treće mesto nakon što je dva kruga pre kraja Mark Markes iz Honde pao sa motora. On tako nije uspeo da postane prvi vozač koji je u prvih pet trka u Moto GP šampionatu osvajao jedno od prva tri mesta.
Šestostruki svetski šampion Italijan Valentino Rosi iz Jamahe, završio je trku u prvom krugu, posle sudara sa Hondinim vozačem Alvarom Butistom. Pedrosa je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 103 boda, a Lorenco
se popeo na drugo mesto sa 91 bodom. Treći je Markes sa 77 bodova.
-Nije bila laka trka za nas, kada je toplo, nikada nije lako. Dao sam sve od sebe i uspeo sam da napravim razliku – rekao je Horhe Lorenco.
Dani Pedrosa je rekao da je zadovoljan drugim mestom.
-Ovo nije bio moj dan, imali smo mnogo problema sa novom gumom, zbog čega smo morali da podesimo motocikl na drugi način. Završio sam trku na drugom mestu, to nismo očekivali, pa smo zadovoljni – rekao je on.
Kračlou je rekao da je zadovoljan osvajanjem trećeg mesta, ali da bi više voleo da je to uradio svojom zaslugom.
-Ne volim kada na poklon dobijem plasman na podijum, želim to da zaradim, ali na tome sam radio u završnici trke. Kada sam video da je Markes pao, malo sam usporio sa napadima na Pedrosu, mada sam bio blizu – rekao je on.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2011, Mark Koma i Naser al Atijah pobednici Dakar relija