Milovan VesnicVesnić prvak Evrope na kružnim stazama

Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio je danas titulu u šampionatu centralne Evrope na kružnim stazama.
Drugog dana na trci u Slovačkoj, Vesnić je prvi prošao kroz cilj, odmah iza bezbednosnog vozila, ali ga je direktor trke kaznio sa 40 sekundi zbog preticanja pod žutom zastavom.
Uprkos tome srpski automobilista je zauzeo četvrtu poziciju i sa novih 12 bodova obezbedilo titulu šampiona centralne Evrope.
Vesnić sada u generalnom plasmanu ima 174.5 boda, Čeh Petr Mandelik 108, a Mađar Gaspar Csaba 98.5.
-Uzbudljiva nedelja, od samih kvalifikacija pa sve do kraja trke. Ponovo nisam imao mogućnost da na novim pneumaticima napravim vreme, ali i to je bilo dovoljno za pol poziciju. Trka je krenula dosta uzbudljivo. Prvi incident se dogodio u četvrtom krugu, stigao sam prvu grupu koja me nije videla i bio sam izbačen sa staze. To je iskoristio moj konkurent Marek koji me je pretekao i napravio malu prednost pa sam morao da dam sve od sebe da ga stignem – rekao je Vesnić.
On je dodao da je u tom trenutku nastao haos na Slovakiaringu, sa dosta udaranja i izletanja sa staze.
-U žaru borbe napravio sam grešku, nisam video istaknutu žutu zastavu i dobio sam kaznu od 40 sekundi. Toga nisam bio svestan sve dok nismo primili pehare. Umesto zasluženog prvog mesta završio sam na poziciji broj četiri, ali najbitnije je da je još jedan uspešan vikend iza nas. Najvažnije je da sam osvojio šampionsku titulu trku pre kraja sezone – poručio je Vesnić.

Povezana vest:  FORMULA 1, F1-bolidi postaju štedjiviji i prijateljskiji po okolinu