24_sata_le_mana_2009_1Motociklizam

ARANĐELOVAČKI DIJAMANT NA SVETSKOM TESTU IZDRŽLJIVOSTI 24 ČASA LE MANA

Kontuzovani Perišić hrabro jaše

 

Na svetskom šampionatu u moto disciplini trka izdržljivosti, koji startuje 17. aprila na stazi Le Man u Francuskoj, učestvovaće i Dijamant Serbian rejsing tim, na čelu sa nedovoljno oporavljenim Dragoslavom Perišićem. Svečano otvaranje i start zakazani su za 15 časova, a cilj u nedelju 18. aprila u tri popodne.

Aranđelovački Dijamant sija u sastavu: Dragoslav Perišić, Željko Staničić i Peter Poleso na motociklu marke Suzuki GSXR 1000. U nameri da ostvare što bolji plasmana, jer to su im kažu, jedina želja i cilj u ovom trenutku, susreli su se mnoštvom problema tokom priprema.

Povezana vest:  FORMULA 1, ŽAK VILNEV ODUSTAO OD CIRKUSA

Pored konstantnih problema oko zatvaranja finansijske konstrukcije, dodatni udarac bio je, težak pad Dragoslava Perišića tokom treninga na stazi Ledenon na jugu Francuske, ktrajem februara. Perišić je pri brzini od 200 km/h nezgodno pao i ostao da leži u nesvesti. Srećom prošao je samo sa nagnječenjem vratnih pršljenova, ali zbog jake kontuzije glave nije bio u mogućnosti mesec dana da trenira.

Povezana vest:  Borković: Zaslužio sam više, ali ovo je tehnički sport

Sreća je, da su Željko Staničić i Peter Poleso u odličnoj formi, a iskusni, nedovljno oporavljeni Perišića, očekuje da ostvare solidan plasman u izuzetno jakoj konkurenciji. Dodatno ih bodri činjenica, jer kažu, da za ovo takmičenje, vlada veliko interesovanje. Stiglo je 90 prijava sa više od 24_sata_le_mana_2009300 vozača, ali je organizator zbog propusne moći staze, prihvatio 64 ekipe. Ova disciplina jako je atraktivna i interesantna za publiku. Trka traje 24 sata, a tri vozača se neprekidno menjaju na svakom dosipanju goriva i zameni guma (oko 1 sat). Interesantno je da se u toku trke potroši 12 pari guma i pređe preko 3500 kilometara. Predviđa se dolazak oko 120.000 gledalaca a pored malih ekrana meri se milionima.

Povezana vest:  DUŠANU BORKOVIĆU DODELJENO SPECIJALNO PRIZNANJE AUTO MOTO SAVEZA SRBIJE