mark-markesMark Markes: Brzo ću ponovo biti najbolji

Najmlađi šampion kraljevske klase Moto GP šampionata u istoriji Mark Markes odlučan je u nameri da potpuno spreman dočeka otvaranje nove sezone u Kataru. Samo nekoliko dana pošto je proslavio 21. rođendan Markes je zadobio prelom noge u padu tokom vožnje na zemljanoj stazi u Ljeidi, nedaleko od Barselone.
Mladi Španac zbog povrede neće moći da učestvuje na poslednjim predsezonskim testiranjima ove i sledeće nedelje u Maleziji i Australiji. Za prelom kakav ima Markes potrebno je tri do četiri nedelje, ali je on odlučan u nameri da 23. marta na Velikoj nagradi Katara pod reflektorima na stazi „Losail“ na najbolji mogući način započne odbranu titule.
– Nisam planirao da u bolnici sa slomljenom nogom proslavim 21. rođendan, ali sam srećan da sam barem dobro prošao. Lekarski tim se dobro starao od mene i jedva čekam da se vratim na stazu – rekao je Markes.
Činjenica da neće voziti ove nedelje na stazi „Sepang“, kao ni sledeće na „Filip Ajlandu“, znači da Markes neće imati priliku da se nađe u akciji sve do dolaska u Kataru.
– Šteta je što ću propustiti testiranja, ali sam odlučan da se vratim u najbolju formu za prvu trku sezone u Kataru. Dobio sam neverovatan broj poruka od navijača, želim da im se zahvalim na podršci. Najbolji su – dodao je Markes.
Markes je prošle godine ispisao nove stranice istorije tako što je postao najmlađi šampion najjače klase Moto GP šampionata, sa samo 20 godina. Takođe, postao je prvi motociklista koji je kompletirao titule u sve tri klase svetskog šampionata posle Valentina Rosija.

Povezana vest:  FORMULA 1, Hulkenberg napustio Vilijams, Barikelo ostaje

PHOTO: Andreas Kolarik/Red Bull Content Pool