Ana BajicTEKVONDO
Ana Bajić osvojila bronzu na EP u Azerbejdžanu

Tekvondo seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je uspeh drugog dana na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu koje se održava od 1. do 4. maja.
Ana Bajić (+73 kg) osvojila je bronzanu medalju . U prvom kolu bila je bolja od Nemice Katarine Vajs 7:3, dok je u borbi za medalju savladala Francuskinju, iskusnu Gledis Epangue sa 9:6.
Ipak, u polufinalu Britanka Bjanka Walkden je bila uspešnija sa 6:0.
Ana je osvojila drugu medalju na velikom šampionatu, budući da je prošle godine odnela bronzano odličje sa Svetskog prvenstva u Meksiku.
-Nije bilo lako doći do medalje, moglo je biti i bolje ali zadovoljna sam. Želim da se zahvalim svim trenerima reprezentacije Marinu Dujiću, Borisu Gorjupu, Draganu Joviću i Borku Krsticu, psihologu Mariji Srećkov, doktorki Snezani Banković i fizioterapeutu Predragu Jovičiču, i celom timu Srbije na podršci i naravno najviše mom klupskom treneru Darku Kukiću. Oni su sve vreme bili uz mene. Pored njih Olimpijskom komitetu Srbije koji nam je omogućio odlazak na Evropsko prvenstvo u Azerbejdzan – rekla je Ana.
Dragan Jović, trener seniorskog tima, zadovoljan je dosadasnjim uspehom, ali uveren da je moglo i više medalja da se osvoji protwkla dva dana.
-Posle prvog dana gde je Prosenica poklonio polufinale Hrvatskom reprezentativcu I tako ostao plasiran od 5-8 mesta, drugog dana je naš tim bio odličan. Ana je osvojila bronzanu medalju gde je u borbi za medalju pobedila Francuskinju Gliedis, dvostruku svetsku prvakinju, i time pokazala da joj je mesto u samom vrhu. Sutra je novi dan i svkako da će ovo biti podstrek za ostale takmičare – istakao je Jović.
Miloš Gladović (do 58 kg) je na startu bio bolji od Bugarina Georga Rumena sa 22:4, ali ga je u u drugoj borbi zaustavio Turčin Firat Pozan sa 9:4. Ivana Ćujić (do 49 kg) je izgubila borbu za medalju od trofejne Francuskinje Jasmine Azizez sa 1:0 na zlatan bod, dok je u prvom kolu, takodje na zlatan bod, bila bolja od Finkinje Tanje Pasanan.
Djordje Marčetić (do 87 kg) je takodje zabeležio peto mesto na EP, poražen je u četvrtfinalu od Britanca Lutala Muhameda sa 10:4, a na startu je bio bolji od Nemca Aleksandra Bačmena sa 6:5.
Trećeg dana EP na tatami izlaze Milica Mandić (do 73 kg) zlatna olimpijka koja je na prethodnom EP osvojila srebro. Osim Milica, bore se I Aleksandra Radmilović (do 57 kg), Nikola Vučković (do 63 kg) I Stojan Rabijac (do 80 kg).

Povezana vest:  WWG MMA CHALANGE, Sve je spremno za spektakl na Banjici, Džakić dočekuje Jakšića

Tim za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu:

Jovana Petrović -46 kg
Ivana Ćujić -49 kg
Dragana Gladović – 53 kg
Aleksandra Radmilović – 57 kg
Dajana Perišić – 67 kg
Milica Mandić – 73 kg
Ana Bajić + 73 kg

Miloš Kilibarda – 54 kg
Miloš Gladović – 58 kg
Nikola Vučković – 63 kg
Ivan Purešević – 68 kg
Damir Fejzić – 74 kg
Stojan Rabijac – 80 kg
Đorđe Marčetić – 87 kg
Relja Prosenica +87 kg

Povezana vest:  RVANJE, Štefanek i Fris u finalu Evropskog prvenstva