Damir Fejzic of SerbiaTEKVONDO
Šest medalja za Srbiju posle prvog dana u Austriji

Prvog dana turnira G1 Austrija Open za kadete, juniore I seniore reprezentacija Srbije osvojila je u konkurenciji 1750 takmičara iz 45 zemalja sveta šest medalja!
U seniorskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Fejzić Damir (do 74 kg) posle 5 teških borbi i tako najavio povratak u svetski vrh. Bronzano odličje osvojio je Nikola Vučković u kategoriji do 63 kg.
Kada je reč o juniorima, aktuelna svetska I evropska šampionka Tijana Bogdanovic (do 52 kg) se okušala u većoj kategoriji od svoje I i osvojila je srebrnu medalju posle 6 borbi.
-Razlog tome je kako bi se što više navikla na snagu seniorki koje će se boriti sa njom već sledeći vikend u Lozani. U četiri meča svoje protivnice je izbacila diskvalifikacijom sa 12 razlike što nam je jasan pokazatelj koliko je dominantna čak I u višoj težinskoj kategoriji – istakao je Dragan Jović, trener seniorskog nacionalnog tima.
Drugi junior koji je osvojio medalju, ovog puta bronzanu, je Miloš Šućur (do 68kg) posle 4 meča. I kadeti su bili ispešni. Miljana Stefanov (do 33 kg) je osvojila srebrnu medalju posle 4 teške borbe i tako izborila ulazak u reprezentaciji za prvo svetsko kadetsko prvenstvo koje ce se održati u julu u Bakuu. Nikola Vukosavljev (do 49 kg) je osvojio srebrnu medalju posle 6 vrlo teških borbi.
Danas, drugog takmičarskog dana, na tatami izlazi ostatak reprezentacije, predvođeni Milicom Mandić (do 73 kg), olimpijskog šampionkom I srebrnom sa nedavno održanog evropskog prvenstva, I Anom Bajić (+73 kg), bronzanom sa istog EP.
Damir Fejzić (senior, do 74 kg) je posle pet pobeda osvojio zlatnu medalju, a istim rezultatom moze da se pohvali I sjajna Tijana Bogdanović (junior, do 52 kg). Aktuelna svetska I evropska šampionka u juniorskoj konkurenciji deklasirala je sve protivnice na turniru, I posle čak šest pobeda popela se na najviše postolje. Milos Sucur (junior, do 68 kg) osvojio je bronzanu medalju.
Brojna reprezentacija mladih boraca je pokazala kvalitet, pogotovo što su mnogi od njih došli do borbe za medalju posle nekoliko nanizanih pobeda.
U nedelju na tatami izlazi olimpijska šampionka Milica Mandić (do 73 kg) koja je na nedavno održanom evropskom prvenstvu osvojila srebro, kao I Ana Bajić (+73) koja je na istom EP osvojila bronzu.
Milica i Ana se spremaju za Gran Pri koji je zakazan u Kini u julu, dok će kadeti imati priliku da sakupe poene za ulazak u reprezentaciju, pred prvo svetsko kadetsko prvenstvo.

Povezana vest:  TEKVONDO, Hvang ponovo najbolja do 67 kilograma