svajcarskaTEKVONDO
Milica Mandić zlatna, Tijana Bogdanović srebrna u Švajcarskoj

Na turniru Swiss Open, G1 kategorije, Milica Mandić (do 73 kg) je osvojila zlatnu medalju a Tijana Bogdanović (do 49 kg) srebrnu, obe članice TKD Galeb!
Milica je na putu do najsjajnijeg odličja pobedila Francuskinju Aureliu Sanfilipo sa 7:1, zatim je bila bolja od Ive Radoš iz Hrvatske na zlatan bod, devojke od koje je izgubila u finalu Evropskog prvenstva održanog početkom maja u Azerbejdzanu. U finalu je zlatna olimpijka savladala Holandjanku Rešme Ogink na zlatan poen, od koje je takođe nedavno bila bolja u finalu turnira u Holandiji! Nezaustavljiva Milica je na ovaj način obezbedila nove poene za svetsku listu!
-Zadovoljna sam svim borbama, naročito polufinalnom I finalnom. Borila sam se protiv izuzetno kvalitetnih protivnica od kojih sam gubila u prethodnom periodu – napominje Milica I da se sada nastavljaju pripreme u klubu pred Grand pri u Kini početkom jula.
Tijani, svetskoj I evropskoj juniorskoj šampionki, ovo je prvi put da učestvuje na seniorskom turniru, I odmah se obrela u vrlo jakoj konkurenciji! Mlada takmičarka Galeba je na startu bila bolja od Viktorije Stambauh iz Puerto Rika sa 4:1, zatim je savladala Dankinju Saru Malike sa 11:5, dok je u polufinalu pobedila Italijanku Graf Đinevru sa 6:4. U finalu je u vrlo teskoj borbi izgubila od Belgijanke Indre Kraen sa 9:8, koju je savladala na svetskom juniorskom prvenstvu ove godine.
-Ovo je bio prvi G1 turnir u seniorima. Istina, mnogo je teže u seniorskoj konkurenciji I ova srebrna medalja mi mnogo znači za dalji rad I napredak. Sada slede pripreme za Galebov letnji kamp na koji dolaze brojni dobri borci iz inostranstva. Leto ću provesti u Beogradu kako bi se što bolje pripremila za sledeću sezonu – ističe mlada šampionka.
Dragan Jović, trener Galeba I seniorskog nacionalnog tima, je izuzetno zadovoljan rezultatima.
-Zaista divan dan za nas. Miličino zlato protiv protivnica sa kojima je uvek neizvesno kako će se meč završiti , a posebno Tijanino srebro koje je za mene kao zlato. Ovo je odličan period za nas, sada predstoje pripreme za Grand pri u Kini od 4 do 6 jula, pa onda Korea Open koji je turnir G2 kategorije. Posle toga će uslediti zaslužen odmor od 11 dana, I onda sve ispočetka – ponosan je Jović.
Violeta Babić (+73 kg) je poražena u drugom kolu od iskusne Francuskinje Gliedis.

Povezana vest:  DŽUDO, OI MLADI, SINGAPUR, Sutra na tatamiju Una Tuba i Mateja Glušac