Konferencija - Delta City

Najuspešniji MMA borac Fedor Jemeljanenko najavio humanitarni turnir „Slovenska bitka“ u Delta Cityju

Zvanično merenje boraca, povodom humanitarnog turnira „Tesla Fighting Championship 4 – Slovenska bitka“, održano je u atrijumu Delta Cityja, u petak, 13. juna, a specijalni gost na merenju bio je promoter turnira Fedor Jemeljanenko, najuspešniji MMA borac u istoriji ovog sporta.
„Srpski MMA borci su mladi i perspektivni. Svakako, moraju još da rade kako bi bili što bolji i uspešniji. U Srbiju sam došao da bih podržao humanitarni turnir „Slovenska bitka“ i dodatno podstakao mlade da se bore i treniraju. Imaću priliku i da treniram sa njima i tako im prenesem svoje znanje i iskustvo.“ – istakao je Fedor Jemeljanenko i poručio domaćim borcima da se uvek bore za čast svoje zemlje i teže da budu što bolji.
Aleksandar Roknić, predsednik MMA saveza Srbije, na konferenciji za medije istakao je da će sav prihod od prodaje ulaznica za turnir ići u humanitarne svrhe, za dečije odeljenje Opšte bolnice u Pančevu i dodao: „Zahvalan sam što je Fedor Jemeljanenko danas sa nama i što podržava i pomaže razvoj MMA sporta u Srbiji. Ovo je svakako korak napred i veliki uspeh za sve nas.“
Rus Fedor Jemeljanenko vladao je deset godina MMA super teškom kategorijom, a pored, do sada nedostižnih rezultata u ovom sportu, Jemeljanenko je i najuspešniji osvajač teške kategorije u bojevom sambou. Titulu šampiona Rusije osvajao je šest puta, a svetsko prvenstvo u mešovitim borilačkim veštinama čak četiri puta uzastopno, kao i jednu bronzu. Zapažene rezultate ostvario je i u džudou (dve bronzane medalje na prvenstvima Rusije), a trenutno obavlja funkciju savetnika ministra za sport, u Rusiji.
Jemeljanenko je aktuelni predsednik MMA unije Rusije, a na turniru u Pančevu biće proglašen za počasnog predsednika MMA saveza Srbije, u znak zahvalnosti za doprinos razvoju ovog sporta u našoj zemlji. U prilog višegodišnjem prijateljstvu Fedora Jemeljanenka i MMA saveza Srbije govori i činjenica da je proslavljeni sportista donirao Ambasadi Republike Srbije kamion sa pomoći za ugrožene osobe u poplavljenim područjima.
Turnir u mešovitim borilačkim veštinama „Tesla Fighting Championship 4 – Slovenska bitka“ biće održan u dvorani Strelište, u Pančevu, 14. juna, u 20 sati. Ovom prilikom, rukavice će ukrstiti najperspektivniji borci iz Srbije i Rusije, a sav prihod od prodaje ulaznica biće doniran dečijem odeljenju Opšte bolnice u Pančevu, za nabavku neophodnih aparata.

Povezana vest:  Srbija najveći ambasador sporta i fer pleja na celoj planeti

U borbi večeri, u velter kategoriji (do 77 kg), snage će odmeriti Bojan Veličković i Aigun Ahmedov. Veličković je osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u amaterskom MMA 2011. godine, a trenutno živi i trenira u SAD. Član je jednog od najpoznatijih svetskih MMA timova, Američkog top tima (ATT). Njegov protivnik, Aigun Ahmedov je majstor džudoa i bojevog samboa. Osvajač je kupa Rusije u bojevom sambou i svetskog kupa u džiu džici. U profesionalnoj konkurenciji zabeležio je šest pobeda prekidom i pet odlukom sudija.

Povezana vest:  Rapaićeva i Konovalov najbolji na prvenstvu Srbije