Ana Bajic
TEKVONDO
20. Galebov letnji kamp počinje u nedelju
 
20. jubilarni Galebov letnji kamp ove godine, kao i prethodnih sedam, održaće se u Vrnjačkoj banji od 22. do 29. juna za decu, kadete, juniore i seniore. Termin je ovaj put pomeren za prvi deo leta zbog izuzetno zgusutnog i napornog WTF (Svetska tekvondo Federacija) kalendara.
Učesnici kampa dolaze iz Grčke, Italije, Slovenije, Iraka, Irana, Slovenije, Francuske, Srbije, a na kampu će trenirati i najbolji srpski takmičari: Milica Mandić, Ana Bajić, Tijana Bogdanović, Relja Prosenica.. Takodje, sada već stalni učesnici kampa, dolaze i Slovenci Ivan Trajković, bronzani sa SP prošle godine, i Jure Pantar, srebrni sa EP ove godine.
Ove godine će u istom terminu trenirati I mlađe selekcije, a za njih je to prilika da iz prve ruke vide kako najbolji na svetu treniraju I dosta od njih nauče. Treninge vode najbolji Iranski treneri Seyed Kalife i Reza Imazade, kao i Dragan Jović, najbolji trener Srbije za 2012. godinu.
Mladjim selekcijama treninge će voditi Uroš Todorović, Stevan Rašić, Nebojša Šakić I Stanimir Kujundzić, treneri TKD Galeb.
Kamp je ove godine tako organizovan da bude sedam dana pre početka Gran pri-ja koji se održava u Kini od 6. do 9. jula. Od srpskih boraca učestvuju Milica Mandić (+73 kg) i Ana Bajić (+73 kg).
-Grand pri ima težinu evropskog prvenstva što se tiče bodovanja. Kada je reč o kvalitetu, sigurno je najjače takmičenje na svetu, čak je jače i od svetskog prvenstva jer mogu po dva takmičara iz iste zemlje da učestvuju, ako su u 32 najboljih na svetu – objašnjava Dragan Jović.
Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana Bogdanović juri bodove u UAE