MILICA Mandic mancester

TEKVONDO
Milica Mandić osvojila bronzu na Grand priju u Kini

Milica Mandić (+67 kg) osvojila je bronzanu medalju na Grand priju, pozivnom turniru kategorije G4, koji se održava u Kini (od 4. do 6. jula), u gradu Suzhou, i obezbedila nove bodove za svetsku listu i trku ka Riju 2016.

Olimpijska šampionka savlada je Nemicu Meldu Akcansa 6:2, zatim Kineskinju Dongua Li 3:2, da bi u četvrtfinal upobedila izuzetno nezgodnu Rešme Ogink iz Holandije sa 5:1. U polufinalu je izgubila od Brisaide Akoste iz Meksikasa 7:1.

Povezana vest:  Milica Mandić na turniru u Bahreinu

-Drago mi je da sam nastavila kontinuitet osvajanja medalja ali i što sam osvojila bodove za svetsku listu. Međutim, nisam zadovoljna svojim učinkom danas, imam na čemu da radim i želim te greške što pre da ispravim – rekla je Milica.

Ana Bajić (+67kg) je na startu bila bolja od Nemice Katarine Vajs, ali je u narednoj borbi poražena od Meksikanke Marije Espinoze.
-Zadovoljni smo kontinuitetom osvajanja medalja, Žal ostaje za sjajnijim odličjem, ali ne možemo ni bronzom biti nezadovoljni. Ceo dan se mučila sa disanjem. Očigledno je da se još nije adaptirala na ovu klimu i vremensku razliku. Pobedila je bolja takmičarka danas, idemo dalje – istakao je Dragan Jović.

Povezana vest:  MMA i K1 spektakl u "Hali sportova", Nenad Pagonis: Srbija ima hrabre borce

Ovo je pozivniturnirnakojemučestvujunajbolja 32 borcasaolimpijske WTF liste. Pobednikdobija 5000 dolara, drugoplasirani 3000, a trećeplasirani 1000 dolara.Ovo je prvi put da se na Grand priju, osimmedalja i sertifikata, uručuje I novčananagrada.

Posle turnira u Kini, Milica i Ana, načelu sa Draganom Jovićem i Darkom Kukićem iz kluba Elit, odlaze na turnir G2 kategorije u Koreju.