ana bajic korea openTEKVONDO
Ana Bajić peta na Korea Openu

Ana Bajić (+73kg), bronzana sa EP ove godine i SP prošle, poražena je u trećem kolu Korea Open turnira koji se održava od 11. do 16. jula.
Ana je u kategoriji imala 26 protivnica, i kao drugi nosilac bila je slobodna na startu. U drugom kolu je savladala Kazahstanku sa 7:1, dok je u trećem poražena od vrlo iskusne Kineskinje sa 11:2, koja je prošle nedelje osvojila Grand pri u Kini. Darko Kukić, Anin trener, zadovoljan je Aninim borbama, uveren da je mogla i više da pruži.
-S obzirom da nam je bila teška sezona i da smo imali teške borbe u Kini na Grand pri-ju, Ana je odradila odlično borbe protiv Meksikanke Espinoze, osvajačice bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Lodnonu. Posle smo otišli u Koreju gde je poražena u borbi za medalju. Zadovoljan sa kako je radila, nadam se još boljim rezultatima, ipak je ona mlada takmičarka, i odlično se nosi sa najboljim takmičarkama iz celog sveta – istakao je Kukić.
Na istom turniru učestvuje i Milica Mandić (do 73 kg), koja je prošle nedelje osvojila bronzanu medalju na Grand pri-ju, a u Korei se bori u ponedeljak. Olimpijska šampionka ima u kategoriji 42 protivnice, a na startu je slobodna, kao prvi nosilac. Korea Open je turnir G2 kategorije.
– Korea open je deveto takmičenje za Milicu od januara.Tempo je paklen ali mora izdržati još ovu nedelju, onda sledi zasluženi odmor. Znamo da je konkurencija jaka i spremni smo za to. Korea Open je turnir kategorije G2 kojih ima samo po jedan na kontinentu, a samo se tri najbolja rezultata uvažavaju za svetaku rang listu – istakao je Jović, trener zlatne olimpijske. – Nama je ovo treći i poslednji G2 turnir. U Egiptu je Milica osvojila zlato, u Holandiji bronzu, a ovde se nadamo odličnim mečevima
Milica Mandić trenutno zauzima prvo mesto na svetskoj i treće na olimpijskoj ranking listi u junu. Liste možete naći u prilogu mejla.

Povezana vest:  DŽUDO, Srbiji četiri medalje drugog dana Evropskog džudo kupa