milica koreaTEKVONDO
Milica Mandić osvojila zlato na Koreja Openu

Milica Mandić ( -73kg) osvojila je zlatnu medalju na G2 turniru Koreja Open-u. Rano jutros olimpijska šampionka je pokorila Koreju, i to samo nedelju dana kako je osvojila bronzanu medalju na Grand pri-ju u Kini.
-Prvi put je bilo ovoliko takmičarki u njenoj kategoriji, čak njih 42. Milica je bila prvi nosilac I samim tim slobodna prvo kolo. U drugom kolu je savladala Koreanku 8-2, pa u trećem opet domaću predstavnicu 6-6 (na zlatni bod), u četvrtfinale opet je pobedila Koreanku 14-2,u polufinale savladala je Koreu sa 8-5.U finalu se borila sa Kazakstankom koja je bila na Olimpijskim igrama u Londonu Jergešovom i rezulatat je bio 9:0 – zadovoljan je Dragan Jović, trener Milice Mandić, podsećajući da je svetski krem bio prijavljen u njenoj kategoriji, ali da nisu uspele da prođu dalje. – Idemo korak po korak, a cilj je poznat! Medalja u Riju 2016. godine.
Milica Mandić je prva na svetskoj (do 73 kg) I treća na olimpijskoj ranking listi (+68kg), a već sledećeg meseca stvari se menjaju. Olimpijska šampionka je ove godine osvojila toliko bodova da će prvi put u istoriji Srbija imati predstavnicu u tekvondou koja će biti prva na svetskoj I olimpijskoj listi!
-Zadovoljna sam kako je prošao dan, posle pet teških borbi uspela sam da osvojim zlato. Ovo mi je poslednje takmičenje u ovom delu sezone I drago mi je da sam uspela da istrajem do kraja. Iz borbe u borbu sam bila sve bolja I zajedno sa trenerom smišljala taktiku za sledeću protivnicu. Hvala Draganu Joviću bez koga ne bih izgurala današnji dan, kao I Ani Bajić I Darku Kukiću na podršci – istakla je Milica.
Ana Bajić (+73kg) se borila dan ranije, ali je poražena u borbi za medalju. Darko Kukić, trener je istakao da je zadovoljan borbama, budući da je sezona bila naporna, ali da se Ana vraća u salu jer sezona ne prestaje.

Povezana vest:  Roj Džons poručio: Svetsko prvenstvo u Beogradu je prilika da neke nove oči