borba tatamiTEKVONDO
Treći dan na kadetskom SP bez medalja

Posle osvajanja srebrne medalje Jovane Atlagić (do 37 kg), prve za Srbiju na kadetskom SP koje se održava u Azerbejdžanu (24-27.07.2014.), ostali mladi tekvondoisti nisu uspeli da ponove rezultat ni trećeg dana.
Biorac Melanija (-47kg) u prvom kolu je izgubila od Rumunke zlatni bod, Jokanović Nevena (-55 kg) je na startu pobedila Peru na zlatni bod, dok je drugo kolo izgubila od Amerikanke sa 13:9. Božanić Nadica (-51 kg) je poražena od Ruskinje sa 20:10, Topić Stefan (-57kg) je takođe na startu izgubio od Kanađanina sa 10:9. Veličković Velimir (-53kg) je pobedio Rusa sa 5:4, ali je u drugom kolu poražen od Iranca sa 10:7.
Poslednjeg dana turnira na tatmi izlaze Natalija Čalić (do 59kg) i Marijana Topić (+59kg), kao i Marko Marković (do 61kg).
-Većina reprezentacije je završila takmičenje, ostao je još jedan dan, imamo još tri borca i još šansi za osvajanje medalja. Zadovoljni smo osvojenom srebrnom medaljom prvog takmičarskog dana Jovane Atlagić, ali se nadamo da ćemo se još radovati – rekao je Boris Gorjup, vođa tima.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica, Tijana i Vanja otputovale u Afriku na finalni Grand pri turnir