MILICA Mandic mancester

TEKVONDO
Milica Mandić peta na Grand priju

Na drugom Grand priju u tekvonodu, koji se ove godine održava u Astani u Kazahstanu od 29. do 31. avgusta, otišle su Milica Mandić I Ana Bajić (+67kg). Ana Bajić je u prvom kolu savladala predstavnicu Obale Slonovače sa 1:0. Milica Mandić je bila slobodna na startu, ali se već u drugom kolu sastala sa Anom. Žreb nije bio naklonjen našim damama, pa je samo jedna mogla da prođe dalje. Milica je u borbi za četvrtfinale bila bolja od Ane sa 1:0.
U borbi za medalju olimpijska šampionka je poražena od Kineskinje 4:2.
Obe trofejne takmičarke na turnir G4 serije krenule su sa svojim trenerima, Draganom Jovićem I Darkom Kukićem.
– Posle devet turnira i isto toliko osvojenih medalja moralo je da dodje i do pada forme koji je i sada očekivan. Glavni turnir u drugom delu sezone je finale Grand prija na koji ide samo 8 najboljih iz svake kategorije, I on se održava u decembru – napominje Dragan Jović. – Cilj je ostati u top osam najboljih do tada i tamo napraviti najbolji rezultat u sezoni. Uteha ostaje sa osvojenih 8.4 poena za olimpijsku listu. Nastavljamo dalje sa pripremama, sledeći turnir je već za dve nedelje u Moskvi.
Na turniru pravo učešća ima samo najboljih 32 borca u olimpijskim kategorijama sa WTF liste, prijavljeno je 210 boraca iz 50 zemalja. Zlato donosi 40 poena, srebro 24 i bronza 14.4 poena. Kao i prošli put, pobednik nosi kući 5000, drugoplasirani 3000 i treće plasirani po 1000 dolara u svakoj kategoriji.

Povezana vest:  Ministar Gajić ugostio delegaciju EUBC: Beograd spreman za EP u boksu