NEMANJASTEFANMAJDOVDŽUDO
Braća Majdov osvojila dve medalje na juniorskom EP u Bukureštu

Podvig braće Majdov na Evropskom juniorskom prvenstvu u džudou u Bukureštu. Reprezentativci Srbije i džudisti Crvene zvezde, Nemanja Majdov osvojio je titulu šampiona u kategoriji do 81 kilograma dok je bronzu u istoj konkurenciji osvojio njegov brat Stefan.
–Ostvario sam zacrtano. Imao sam veliki problem jer sam posle polufinalnog meča osetio jak bol u ramenu. Nikako nisam želeo da propustim ovu šansu i skupio sam svu snagu stegnuo zube što se i isplatilo. Osvojio sam titulu šampiona Evrope- rekao je Nemanja Majdov.
U prvom kolu Nemanja Majdov savladao je odličnog Ali Cecenoglua iz Turske. Nemanja je taktički odlično vodio meč i naterao Cecenogluoa na tri kazne. Grka Konstantinosa Saridisa bacio je prvo na wazari a zatim i na ipon u drugom kolu. Ukrajinca Viktora Makuku Nemanja Majdov savladao je sa tri jukoa u meču koji je vodio u polufinale. Ni Gruzijac Levan Gugava nije uspeo da nađe rešenje za srpskog reprezentativca. Majdov je Gugavu naterao na tri kazne i time obezbedio borbu za najsjajnije odličje. U velikom finalu i izjednačenom meču u kome su i Nemanja Majdov i Gruzijac Ušangi Margiani zaradil vazari, srpski džudista je još jednom dokazao da mu je mesto na samom vrhu. Taktički je naterao protovnika na kazne i time obezbedio zlatno odličje i titulu evropskog šampiona.
Da trijumf bude kompletan pobrinuo se i drugi reprezentativac Srbije i član crveno belog tima iz Ljutice Bogdana u kategoriji do 81 kilograma, Stefan Majdov.
–Brat i ja smo uz medalje ovde u Bukureštu dobili i povrede. Mene je povreda stopala pratila od prvog meča sa Čehom. Ne znam ni sam kako sam uspeo da prevaziđem taj bol i uspem da ostvarim ovakav rezultat. Bronza se osvaja i zato sam i presrećan ostvarenim rezultatom. Nijanse su bile u pitanju u meču koji me je odveo u repasaž ali to je sada druga priča. Dve medalje osvojene na ovom Evropskom prvenstvu za Srbiju, za Crvenu zvezdu i našu porodicu su ostvarenje sna –rekao je Stefan Majdov.
Stefan Majdov je odlično počeo učešće na EP u Bukureštu. Čeha Petr Jirija savladao je taktički u prvom kao i Patrika Ivackijeviča iz Poljske u drugom kolu. Ipak ovaj niz uspeo je da prekine Gruzijac Ušangi Margiani u polufinalu. U finalu repasaža Stefan Majdov bacanjem koje je ocenjeno vazarijem savladao je odličnog Holanđanina Frank Devita.
– Braća Nemanja i Stefan Majdov su definitivno borci koji ostavljaju srce na tatamiju. Zaslužuju poštovanje svih nas koji smo pored strunjače. Hvala im što su nas učinili ponosnim Srbima . Sve čestitke porodici Majdov, pre svega Ljubiši Majdov, Džudo klubu Crvena zvezda i Džudo savezu Srbije- rekao je Mirsad Nukrić selektor muške juniorske reprezentacije Srbije.
Reprezentativci Srbije sutra će se u Bukureštu nadmetati u ekipnoj konkurenciji.

Povezana vest:  Milica Mandić na turniru u Bahreinu