Ana Bajic

TEKVONDO
Evropsko prvenstvo za mlade seniore

Na Evropsko prvenstvo za mlade seniore (do 21 godine) u tekvondou, koje će održati od 26 do 28 septembra u Austriji (Insbruk), otišla je puna srpska delegacija. Visoke ambicije nisu tajna, pogotovo što se među borcima nalaze neki od već trofejnih tekvondoista.
-Razlog je jasan, a to je veliki broj reprezentativaca iz A selekcije Srbije. Očekivanja su nam velika, a nadam se da će na kraju takav biti i rezultat. Na čelu našeg tima je Ana Bajić, tu su i Tijana Bogdanović, Damir Fejzić, Violeta Babić, Nikola Vučković, Miloš Gladovic i još nekoliko sjajnih takmičara koji već imaju iskustva u osvajanju velikih medalja. Za nas u Savezu je ovo takmićenje od posebnog značaja zbog toga što će ova ekipa biti za nekoliko godina i prva naša selekcija. Jedan broj će konkurisati za Rio, a ostali se već spremaju za Tokio 2020 – istakao je Dragan Jović, sportski direktor.
Treneri su Dragan Jović, Darko Kukić, Marin Dujić, Borislav Krstić, dok je vođa puta Boris Gorjup. Doktori Snežana Banković I Predrag Jovičić.
Takmičenje počinje u petak, a vise detalja o rasporedu boraca možete pronaći ovde: http://www.u21-innsbruck.at/index.php/schedule

Povezana vest:  TEKVONDO, Aca Kovačević primio beogradske tekvondoke

Muški tim
1. Mihajlo Manić -54 kg
2. Miloš Gladović -58 kg
3. Nikola Vučković -63 kg
4. Bojan Arbutina -68 kg
5. Damir Fejzić -74 kg
6. Miloš Golubović -80 kg
7. Draško Jovanov -87 kg
8. Aleksandar Đorić +87 kg

Ženski tim:
1. Tijana Bogdanović -49 kg
2. Vanja Stanković -53 kg
3. Aleksandra Radmilović 57 kg
4. Marija Perišić -62 kg
5. Dajana Perišić -67 kg
6. Ana Bajić -73 kg
7. Violeta Babić +73 kg

Povezana vest:  TEKVONDO, Vanja Stanković i Aleksandra Aleksandra Radmilović zlatne, Andrea Bokan srebrna na turniru u Poljskoj