galebov trofej logo
TEKVONDO
Galebov Trofej Beograda – Srbija Open
 
Predstojećeg vikenda (18.- 19. oktobar) u hali „Pionir“, održaće se 13. Galebov Trofej Beograda, tradicionalni turnir G1 kategorije, najjači u ovom delu Evrope.
Najbolji kadeti, juniori i seniori Srbije, ali i sveta, okupiće se u Beogradu na jednom od prvih turnira ove sezone, koji organizuje tekvondo klub Galeb, na čelu sa Draganom Jovićem. Ove godine turnir je okupio preko 1200 takmičara iz 52 zemalja, sa svih kontinenata.
-Kada kažemo da je turnir G1 kategorije to znači da će borci moći da osvoje bodove koji se računaju za svetsku i olimpijsku listu, i samim tim budu bliže odlasku na Olimpijske igre u Rio 2016 – objašnjava Dragan Jović, direktor turnira. – Ovo je izuzetno važan turnir za sve takmičare iz Srbije budući da će imati priliku da se na svom turniru bore za bodove I to sa najboljima, na takmičenju podjednako jakog kvaliteta kao I bilo gde u svetu, ako ne I težeg.
Na turnir su prijavljeni neki od najboljih tekvondoista sveta.
-Osim srpskih najboljih boraca, kao što su Milica Mandić, Ana Bajić, Damir Fejzić, Dragana Gladović, Tijana Bogdanović i ostali, na turniru će se boriti i još mnoge brojne zvezde ovog sporta. Među njima je I Argentinac Sebastijan Krismanić, olimpijski pobednik iz Londona. Takođe, prijavljena je i hrvatska reprezentacija, aktuelni prvaci Evrope, a u tom timu su I sestre Zaninović, evropske, svetske i olimpijske osvajačice medalja – nabraja Jović.
– Sigurno je da će biti vrhunskih mečeva tokom dva dana turnira.
Turnir traje dva dana, u subotu se takmiče kadeti i juniori, dok na borilišta u nedelju izlaze seniori I neke kategorije juniora. U nedelju oko 16 časova su četvrtfinala, dok se u večernjim časovima mogu gledati finalne borbe. Ulaz je besplatan.
-Želeo bih da se zahvalim Sekretarijatu za omladinu i sport, Gradu Beogradu, kao I Komercijalnoj banci, našim partnerima koji su nam pomogli u dosadašnjoj organizaciji. Prvi put se susrećemo sa ovolikim brojem takmičara, ali ovo je ipak jedan od najjačih turnira u Evropi I očekuje se da organizacija bude bez greške, kao što je I do sada bio slučaj.
U predolimpijskoj godini, Tekvondo Asocijaciju Srbije očekuju izazovi.
-Članovi TAS-a će imati ozbiljan zadatak a to je da uspostave saradnju sa drugim Savezima, a ja kao sportski direktor imam obavezu da ugovorim sa najjačim silama na svetu kao što su Rusija, Iran i slično, sportske pripreme jer u predolimpijskoj godini će biti najteže.
Povezana vest:  TEKVONDO, Sledeća stanica - Turkiš open