galeb proslava
DODELA PRIZNANJA NAJBOLJIM GALEBANIMA U 2014.
Milica, Tijana i Taisija ubedljivi
 
U nedelju uveče, u Tekvondo klubu Galeb na Novom Beogradu, proslavljen je kraj još jedne izuzetno plodonosne godine. Osim dodele priznanja najboljima u kategorijama formi i borbi, članovi su se prisetili šta su sve uradili tokom ove godine.
Kadetski tim je pokazao koliko je napredovao osvojivši na poslednja četiri turnira prvo mesto u ekipnoj konkurenciji, dok su juniori već duže vreme dominantni, dok je u maju organizovali veliku humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za sve žrtve i najavili još takvih akcija u narednom periodu. Takodje, na tradicionalnom letnjem kampu okupio se veliki broj sportista iz celog sveta, a i ove godine su ga vodili, zajedno sa Draganom Jovićem, strunjaci iz Irana.
U oktobru je organizovn Galebov Trofej Beograda, turnir G1 kategorije, na kojem je učestvovalo preko 1200 takmičara! Sjajna organizacija čula se nadaleko, pohvale još uvek stižu a to je znak da naredni Trofej može i u Areni da se organizuje.
Tokom cele godine, od najmlađih do najstarijih, nizali su se uspesi na domaćim i medjunarodnim turnirima, u borbama i formama, a Milica, Tijana i Dragan Jović u svet su slali šampionsku sliku i promovisali našu zemlju na najbolji mogući način.
-Već smo krenuli sa pripremama, ali smo morali da iskoristimo ovu priliku da proslavimo šta smo sve uradilči tokom godine i da to podelimo sa prijateljima, novinarima, sa ljudima iz Ministarstva i Olimpijskog komiteta. Veoma smo ponosni i na najmlađe jer da bi se napravio vrhunski rezultat mora se praviti baza – objasnio je Dragan Jović. – Očekujemo da će pola reprezentacije kadeta biti iz našeg kjluba, i bar šestoro juniora u nacionalnom timu. Raduje nas što imamo tako uzspešne jer uvek treba imati nove generacije koje će naslediti ove koji su danas u najboljim seniorskim godinama.
Ubedljivo najbolja sportiskinja ove godine je Tijana Bogdanović koja je dominantnost pokazivala još od početka godine kada je u Švajcarskoj osvojila srebro, prvu medalju u seniorskoj konkurenciji! Zatim je usledilo zlato na juniorskom Svetskom prvenstvu posle 6 pobeda! Iako se nije kvalifikovala na Olimpijske igre mladih, Srbija je dobila vajld kartu a Tijana je učestvovala u kategoriji do 55 kilograma koja je za 6 kilograma teža od njene. Osvojeno peto mesto je samo uvertira za ono što je očekuje u Riju 2016. U Istanbulu na međunardonom turniru Tića je bila prva, dok je u Austriji bila druga. Evropsko prvenstvo do 21 godine srebro dok joj je zlazo izmaklo za svega nekoliko sekundi. Zlato je osvojila i na Galebovom trofeju, Balkanskom prvenstvu, bronzu na Croatia Open, a zlatna je bila i na prvenstvu Srbije i zlatna na Omega Kupu.
-Ovo su samo bile lekcije za seniore budući da od januara počinjem da se takmičim u toj konkurenciji. Sigurno će biti teško ali uz pomoć Milice i trenera Dragana Jovića mislim da će sve biti dobro – rekla je Tijana.
Posle 2012. i osvajanja zlatne olimpijske medalje u Londonu, ovo je Milicina najuspešnija godina. Prvi put u istoriji da neko iz Srbije završi godinu na prvom mestu svetske i olimpijske liste i u predolimpijsku godinu uđe definitivno sa vetrom u leđa. Najbolja tekvondoistkinja sveta je ove godine imala najviše najviše pobeda u svojoj sportskoj karijeri. Od januara je osvojila turnir u Švajcarskoj, Egiptu, Bahreinu, Austriji dok je srebrna bila u Holadniji i bronzana u Emiratima. Na Evropskom prvenstvu u Azerbejdzanu je osvojila srebro, dok joj je zlatna izmakla za malo i tako ponovila uspeh od pre dve godine. Ove godine olimpijska šampionka se iz Azije vratila sa dve medalje – bronzom sa Grand prija i zlatom sa Korea Opena G2 turnira, dok je u Rusiji bila treća. Na Trofeju je bila druga, dok je samo dve nedelje kasnije ispravila greške i osvojila zlato na Grand priju u Mančesteru gde je pobedila u prvom kolu devojku od koje je izgubila u finalu Trofeja.
-Najlepši utisak je definitivno prvo mesto na svetskoj i olimpijskoj listi. Naredna godina je pakao, očekuje me veliki broj turnira i cilj je da ostanem u prvih šest na listi kako bih se kvalifikovala na Olimpijske igre u Riju. Pored toga, Svetsko prvenstvo u Rusiji je takođe prioritet – objasnila je Mandićeva.
Svi ovi uspesi ne bi bili mogući bez podrške Komercijalne banke, a veliko hvala TKD Galeb duguje i Olimpijskom komitetu i Ministartsvu za omladinu i sport koji svojim programima pomažu naše najbolje takmičare da nesmetano učestvuju na pripremama i međunarodnim turnirima.
Na svečanosti su dodeljene plakete najboljima u 2014. u formama – pionir Andrija Kivić, pionirka Ana Radović, kadet Aleksa Tošić, kadetkinja Maja Babić, junior Aleksa Stamenić, juniorka Olga Petrović, seniorka Nina Petković, Tanja Tošić, senior Bojan Todorović, i u borbama pionir – Stefan Stojanović, pionirka Ana Radović, kadetkinja Tasja Popova, kadet Strahinja Damnjanović, junior Nikola Posavac, juniorka Tijana Bogdanović, seniorka Milica Mandić, senior Marko Đuričić.
Povezana vest:  U Novom Sadu predstavljanje Regionalne lige u boksu