galeb grckaTEKVONDO
Galeb blistao u Grčkoj

Tekvondo reprezentacija Srbije, u svim uzrasnim kategorijama, otputovala je na međunarodni turnir Grčka Open (16-18. januar) koji se održao u Solunu. Turnir je G1 kategorije, što znači da pobednik nosi 10 poena za svetsku listu. Kadeti su bili izvrsni, juniori su malo posustali u finalima, dok su u seniorskoj konkurenciji zablistali Tijana, Marko I Ana.
Takođe, u ekipnoj konkurenciji kadeti su zauzeli prvo mesto, junior drugo kao I seniori!
-Dominacija naših takmičara u region se nastavlja. Ako se po jutru dan poznaje onda je ovo odličan početak godine – rekao je Dragan Jović. – Novih 10 poena je uknjižila Ana Bajić, I prvih 10 bodova na listi je ubeležila Tijana Bogdanović. Već sutra TKD Galeb putuje na US Open turnir G2 kategorije, I nema vremena za slavlje.
Definitivno najveći rezultat postigla je Tijana Bogdanović (do 49kg), koja još uvek juniorka takmiči se u seniorskoj konkurenciji I na turniru je osvojila zlatnu medalju. U finalu je savladala Turkinju, dvostruku evropsku šampionku, iskusnu takmičarku sa pozamašnom količinom osvojenih medalja. Ovo je za Tijanu izuzetno važnih 10 poena budući da je ušla u trku za odlazak na Olimpijske igre u 2016. Takođe, Marko Đuričić (+87kg) je bio treći i pokazao da se od njega može mnogo očekivati ove sezone.
Ana Bajić (do 67 kg) je bila zlatna, dok je Milica Mandić (do 73kg) poražena u prvoj borni na zlatan poen. Milica Tasić (62kg) je poražena u četvrtfinalu, Zvezdana Bogdanović (do 46kg) je izgubila u drugoj borbi.
U konkurenciji kadeta Glabanke Sara Jović (33kg) je bila prva, kao I Teodora Jović (37kg). Anđela Kujundžić (do 44 kg) je bila prva, a u istoj kategoriji je Jovana Atlagić zauzela drugo, a Serđa Stević treće mesto. Marko Marković (do 65kg) takođe se okitio zlatnom medaljom. Bogdan Bulat (do 37kg) I Novak Jović (do 41) poraženi su u četvrtfinalu.
U juniorskoj konkurenciji Marija Milovanović (59kg) je srebrna, Popova Tasja (46kg) isto, Nađa Savković (63kg) takođe, kao I Ivana Tasić (preko 68kg). Vanja Stanković (do 52kg) osvojila je jedinu juniorsko zlato na turniru u Grčkoj. Strahinja Damnjanović (do 51) je na žalost izgubio u drugoj borbi kao I Nikola Posavac (do 55kg).

Povezana vest:  Otkazan svetski bokserski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre